Αν το καλοκαίρι έχει μια γεύση, αυτή είναι σίγουρα του καρπουζιού. Όμως, εκτός από ένα νόστιμο σνακ ή ένα δροσιστικό επιδόρπιο, το καρπούζι μπορεί να μπει και στα κυρίως γεύματά μας, πρωταγωνιστώντας σε πλούσιες αλλά ελαφριές σαλάτες.

Βρήκαμε, λοιπόν, 3 συνταγές για σαλάτες με βασικό συστατικό το καρπούζι που αποτελούν μια απολύτως γευστική, δροσερή και υγιεινή λύση για ένα light βραδινό ή και μεσημεριανό γεύμα.

Extra info: Το καρπούζι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, λυκοπένιο και βήτα καροτίνη – ουσίες με έντονη αντιοξειδωτική δράση, έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, βοηθώντας στην ενυδάτωση του οργανισμού, ενώ μια μεγάλη φέτα καρπούζι έχει μόλις 100 θερμίδες.

 

Σαλάτα με ρόκα, κρεμμύδια, φέτα και καρπούζι

60a2c4998c44b67c Watermelon Arugula and Feta Salad.xxxlarge 2x

Υλικά
-Δυο κούπες baby ρόκα, καλά πλυμένη
-1/4 από ένα κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε μικρές λωρίδες
-1 φέτα καρπούζι κομμένο σε κύβους
-70 γραμμάρια φέτα
- 2 κουταλιές λευκό βαλσάμικο
-1 κουταλιά ελαιόλαδο
-Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Βάλε σε ένα μπολ το κρεμμύδι και ρίξε από πάνω το ξύδι. Άφησέ το για 10 με 20 λεπτά, ώστε να «σβήσει» λίγο η έντονη γεύση του κρεμμυδιού. Εν τω μεταξύ, κόψε το καρπούζι και αφαίρεσε τα σπόρια. Βγάλε από το μπολ το κρεμμύδι και ρίξ’ το σε ένα πιάτο μαζί με τη ρόκα. Στο μπολ που έχει μείνει με το ξύδι, πρόσθεσε το λάδι, αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε. Περίχυσε με το dressing το πιάτο με τη ρόκα και το κρεμμύδι, πρόσθεσε το καρπούζι και πασπάλισε με τριμμένη φέτα.

(source)

 

Σαλάτα με καρπούζι, μοτσαρέλα και βασιλικό

IMG 4636.watermelon.basil .balsamic.final2

Υλικά:
-1 φέτα καρπούζι κομμένο σε κύβους
-1/2 κούπα μοτσαρέλα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
-3-4 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
-Μία κουταλιά κρέμα βαλσάμικο
-Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Ρίχνεις τη μοτσαρέλα και το καρπούζι σε ένα πιάτο. Προσθέτεις τον ψιλοκομμένο βασιλικό, το λάδι, το βαλσάμικο και το αλάτι και ανακατεύεις.

Extra tip: Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις στη συνταγή ντοματίνια.

(source)

 

Σαλάτα με φακές και καρπούζι

Watermelon Lentil Salad 3

Υλικά:
-1 φλυτζάνι φακές βρασμένες al dente (περίπου 25 λεπτά)
-1/2 αγγούρι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
-1 φέτα καρπούζι, κομμένο σε κύβους
-1 χούφτα φυστίκια (ή άλλο ξηρό καρπό ή σπόρο της αρεσκείας σου)
-Χυμός από μισό lime
-1 κουταλιά ξύδι
-1 κουταλιά μέλι
-1 κουταλιά λάδι
-2-3 φύλλα μέντας, ψιλοκομμένα
-Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το ξύδι, το λάδι, τον χυμό lime, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίξε σε ένα πιάτο τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τους ξηρούς και περίχυσε με το dressing. Ανακάτεψε καλά και στο τέλος πρόσθεσε τους ξηρούς καρπούς (ψιλοκομμένους αν θέλεις).

(source)

 

Δες 3 ακόμα πανεύκολες συνταγές για σαλάτες που θα λατρέψεις!