Το αδυνάτισμα και, συγκεκριμένα, η απώλεια λίπους είναι το #1 ζητούμενο στις αίθουσες των γυμναστηρίων και το δημοφιλέστερο θέμα σε άρθρα fitness.

«Η έννοια της καύσης λίπους έχει πολλές ερμηνείες .Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν σημαίνει απαραίτητα και μείωση βάρους. Ένας άνθρωπος μπορεί απλά μέσω της γυμναστικής να αλλάξει τη σωματική του σύσταση αλλάζοντας τις αναλογίες μυών και λίπους - αυξάνοντας τους πρώτους και μειώνοντας το δεύτερο» λέει ο Πάνος Μπαλατσινός, επαγγελματίας στον χώρο του fitness εδώ και χρόνια και Managing Director των Base Training & Cross Training Clubs.

Και ενώ μας τονίζει ότι η συστηματική άσκηση και η υγιεινή διατροφή, πάντα με την καθοδήγηση εξειδικευμένου γυμναστή και διαιτολόγου, πρέπει να είναι το γενικότερο πλαίσιο δράσης μας όταν ο στόχος είναι όχι μόνο η απώλεια λίπους αλλά, γενικότερα, η σωματική υγεία και ευεξία, ο ίδιος μας δίνει τον δικό του «δεκάλογο» σε ό,τι αφορά την απώλεια λίπους:

1. Σταθερή ποσότητα προσλαμβανόμενων θερμίδων και έναρξη γυμναστικής. Να μην τρώμε παραπάνω επειδή αρχίσαμε να γυμναζόμαστε.

2. Αύξηση του αερόβιου έργου κάθε μέρα αλλάζοντας απλά το γυμναστικό σας πρόγραμμα. Προσθέτουμε 3' - 5' - 7' ανά εβδομάδα στο κομμάτι του αερόβιου.

3. Διαφοροποίηση των ασκήσεων και των εντάσεων στα μηχάνημα δύναμης. Βάζουμε παραπάνω κιλά για 1 βδομάδα και μειώνουμε επαναλήψεις και αντίστοιχα την επόμενη βδομάδα κατεβάζουμε κιλά ανά άσκηση και ανεβάζουμε επαναλήψεις.

4. Μείωση των κακών καθημερινών διατροφικών συνηθειών. Ας κρατήσουμε 1 free day την εβδομάδα - πάντα με μέτρο.

5. Πιο πολλές σαλάτες στα γεύματά μας και πράσινα λαχανικά.

6. Αύξηση της ποσότητας υγρών (νερού), που προσλαμβάνουμε καθημερινά. Βάζουμε ένα-δύο ποτήρια παραπάνω στο κάθε γεύμα μας και πάντα πίνουμε πριν διψάσουμε.

7. Ειδικά το καλοκαίρι, αύξηση των ελεύθερων δραστηριοτήτων και του παιχνιδιού στην παραλία. Στη θάλασσα, ελεύθερο κολύμπι μετρώντας 30 χεριές ελεύθερο ανά σετ και κάνοντας μικρό διάλειμμα με πρόσθιο στυλ.

8. Να μην ξεχνάμε ότι το σώμα μας θέλει θρεπτικά συστατικά αρκετά συχνά και όχι μόνο όταν πεινάσουμε. Να φροντίζουμε λοιπόν να έχουμε μαζί μας τα γεύματά μας ,χωρίς να ξεχνάμε ποτέ τα ενδιάμεσα σνακς.

9. Για να δώσουμε κίνητρο στον εαυτό μας να ασκηθεί, η εκγύμναση μαζί με έναν φίλο/η μπορεί να κάνει την προπόνηση πιο ευχάριστη (και τελικά αποδοτική). Μια καλή ιδέα είναι να συνδυαστούν αερόβιο και αντιστάσεις: Όταν κάνει αερόβιο ο φίλος μας εμείς μπορούμε να είμαστε δίπλα και να κάνουμε αναερόβια (μηχανήματα ή ελεύθερα βάρη).

10. Είμαστε active από το πρωί! Η διατήρηση κιλών είναι πιο εύκολη όταν αρχίζουμε τη μέρα μας με δράση και γυμναστική.

 

Ευχαριστούμε για τη βοήθειά του τον Πάνο Μπαλατσινό, Managing Director των Base Training & Cross Training Clubs

6974 839 021 |panosmpalatsinos@hotmail.com |www.basetraining.gr |www.persona-grata.gr