Από την άλλη, αυτά που πρέπει να προσέξετε σχετικά με τα ζυμαρικά είναι τα εξής:
1. Να είναι ολικής άλεσης. Έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη και μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ίνες και πρωτεΐνες.
2. Να μην είναι μεγάλη η ποσότητα. Όπως είπαμε και πριν... μέτρoν άριστον!
3. Να είναι προσεκτικά μαγειρεμένα. Δηλαδή να αποφύγετε εντελώς το βούτυρο και να βάλετε ελάχιστο λάδι.
4. Να βάλετε λίγη τριμμένη παρμεζάνα, διαφορετικά προτιμήστε τις κόκκινες σάλτσες από φρέσκια ντομάτα αντί για τις άσπρες που έχουν κρέμα γάλακτος.
5. Βάλτε θαλασσινά. Η μακαρονάδα με θαλασσινά αποτελεί πολύ καλή και γευστική επιλογή, ενώ συγχρόνως έχει λίγες θερμίδες. Παράλληλα, είναι πλούσια σε κάλιο, φώσφορο, ψευδάργυρο και μαγνήσιο.
6. Όταν τρώτε ζυμαρικά, μην συμπεριλάβετε καθόλου το ψωμί στο συγκεκριμένο γεύμα σας.
Σήμερα λοιπόν θα απολαύσω αυτήν την πεντανόστιμη μακαρονάδα με θαλασσινά!
Καλή μας όρεξη!
Δείτε ακόμα: Η εξαφάνιση που έγινε η νέα μου εμμονή