Αν, ξεφυλλίζοντας ένα περιοδικό, βλέπετε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες και σκέφτεστε πως η δουλειά του φωτογραφιζομενου είναι εύκολη και απλή υπόθεση, πλανάσθε πλάνην οικτράν.

Ναι, είναι απόλαυση να σε βάφουν, να σε χτενίζουν και να σε ντύνουν οι καλύτεροι του χώρου και ναι, είναι ευλογία όταν η φωτογράφιση γίνεται σε ένα ωραίο μέρος δίπλα στη θάλασσα στις 4 το απόγευμα που ο ήλιος δεν καίει και το τοπίο γίνεται ακόμη πιο ειδυλλιακό. Συνήθως όμως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι αληθινές συνθήκες κάτω απο τις όποιες γίνεται μια φωτογράφιση σε εξωτερικό χώρο; Ωραία, ξεκινάω.

 

doukissa nomikou backstage celebrity 1

 

Για αρχή θα σας πω πως, όταν η φωτογράφιση είναι μεγάλη, συνήθως πρέπει να ξυπνήσεις κατά τις 6 το πρωί για να προλάβεις να είσαι κατά τις 8 στο location και να ξεκινήσεις τις ετοιμασίες (μακιγιάζ/μαλλιά/styling) που θα κρατήσουν περίπου δυο ώρες. Συνήθως τα καλοκαιρινά ρούχα φωτογραφίζονται τον χειμώνα, με τον φωτογραφιζόμενο να τουρτουρίζει από το κρύο, ενώ τα χειμωνιάτικα φωτογραφίζονται μέσα στο καλοκαίρι με κάποιον άτυχο -μαντέψτε ποιον- να λιώνει κυριολεκτικά με τα πουλόβερ και τα μπουφάν κάτω από τον καυτό ήλιο. Διαλείμματα συνήθως δεν γίνονται γιατί πάντα πρέπει να γίνουν όλα γρήγορα για να προλάβουμε το κατάλληλο φυσικό φως.

Αυτά πάνω κάτω είναι τα βασικά. Ανάλογα με το concept, αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας.

Για παράδειγμα, η πρόσφατη φωτογράφιση που έκανα για το περιοδικό Celebrity έγινε σε ένα λατομείο στο Κορωπί. Στην αρχή, όταν έμαθα το location, ενθουσιάστηκα, γιατί ήξερα πως το αποτέλεσμα θα είναι άκρως εντυπωσιακό. Και πράγματι, θεωρώ πως είναι μια απο τις καλύτερες φωτογραφίσεις που έχω κάνει.

 

doukissa nomikou celebrity cover

doukissa nomikou celebrity 3

 

Ωστόσο, οι δυσκολίες ήταν πολλές. Η ζέστη σε έναν τέτοιο χώρο είναι αφόρητη. Όπως επίσης και η αντηλιά. Μετά βίας μπορούσα να έχω ανοιχτά τα μάτια, αφού πέρα απο τον ήλιο και την αντηλιά, είχε όπως καταλαβαίνετε και πάρα πολλή σκόνη.

 

doukissa nomikou backstage celebrity 4

doukissa nomikou backstage celebrity 5

doukissa nomikou backstage celebrity 6

doukissa nomikou backstage celebrity 7

Δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Ούτε για μένα, ούτε φυσικά για τους συνεργάτες μου. Που, όπως βλέπετε, έπρεπε απο τη μια μεριά να με φωτίσουν, απο την άλλη να με σκιάσουν και στο τέλος να μου έχουν μια μαύρη επιφάνεια απέναντι μου, για να την κοιτάω και να μπορώ να ανοίγω τα μάτια μου στην κάμερα του φωτογράφου. Βλέπετε η αντηλιά που σας έλεγα προηγουμένως μας παίδεψε παααάρα πολύ!!

Δείτε το βίντεο:

 

 

Κι όμως, πέρασα υπέροχα! Καμία δουλειά δεν είναι εύκολη και φαντάζομαι πως υπάρχουν πολύ δυσκολότερα επαγγέλματα. Απο την άλλη, όμως, το μυστικό της επιτυχίας είναι να αγαπάτε τη δουλειά σας και να μην γκρινιάζετε! Να αγαπάτε τους συναδέλφους σας, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσατε. Πάντα οι ομάδες κερδίζουν, ποτέ κανένας δεν κατάφερε κάτι μόνος του. Και να χαμογελάτε αληθινά. Μόνο έτσι θα... μεγαλουργήσετε ;-)

 

doukissa nomikou celebrity

 

Υ.Γ.: Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την καταπληκτική ομάδα του Celebrity! You rock! Love you all!

 

Περιμένω τα σχόλιά σας εδώ:

instagram: www.instagram.com/dutchesss_/
twitter: www.twitter.com/dutchesss_
facebook: www.facebook.com/doukissa.nomikou/
snapchat: dutchesss_nom


xxx
Δ. Ν.

Δείτε ακόμα: Το πιο ανατρεπτικό backstage φωτογράφισης και ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα