Αδιαμφισβήτητα, το πιο cool application δεν είναι ούτε το Instagram (που λατρεύω), ούτε το Twitter, ούτε το Facebook. Είναι το Snapchat! Πρόκειται για μια εφαρμογή ανταλλαγής στιγμιαίων μηνυμάτων που έχει τον χαρακτηρα του «εφήμερου» αφού όλα όσα στέλνετε διαγράφονται μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Ο CEO του Snapchat, Evan Spiegel -που τώρα είναι μόλις 25 ετών- ήταν ακόμη φοιτητής στο Stanford University μαζί με τους Bobby Murphy και Reggie Brown όταν το δημιούργησαν και ο αρχικός σκοπός τους ήταν να μπορείς να στέλνεις ό,τι -ΜΑ Ο,ΤΙ- θες (κυρίως πονηρά πράγματα) χωρίς να έχεις το άγχος ότι μετά ο παραλήπτης θα μπορεί να κρατάει αρχείο, αποθηκεύοντας τις φωτογραφίες ή τα βίντεο που στέλνεις.

Βέβαια μπορεί να κάνει screenshot τη στιγμή που βλέπει αυτό που έστειλες. Για να σε «προστατέψει», λοιπόν, η εφαρμογή, σου στέλνει αμέσως ειδοποίηση ότι ο παραλήπτης του μηνύματος έχει τραβήξει screenshot. Οπότε δεν του ξαναστέλνεις κάτι που δεν θέλεις να έχει αποθηκευμένο στο κινητό του!

Τα είχαν σκεφτεί όλα οι δημιουργοί του. Ή, μάλλον, σχεδόν όλα. Γιατί υπάρχουν και οι χρήστες που έχουν ένα επιπλέον κινητό, tablet ή κάμερα. Έτσι βλέπουν κανονικά από το κινητό τους το snap που τους έχεις στείλει και με την άλλη συσκευή βιντεοσκοπούν ή φωτογραφίζουν το υλικό. Χωρίς να το καταλάβεις. Ουπς.

Για να μην έχεις επομένως αυτό το άγχος, προτείνω να χρησιμοποιείς το συγκεκριμένο app αθώα και με fun τρόπο. Γιατί η αλήθεια είναι πως μπορείς να κάνεις πάρα πολλά αστεία πράγματα!

Δες μερικά:

 

doykissa snapchat 2

 

 doykissa snapchat 3

 

doykissa snapchat 4

 

doykissa snapchat 6

 

doykissa snapchat 7

 

Αν θέλεις να γίνεις σκυλάκι, μονόκερως, κουνελάκι κλπ, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πατήσεις παρατεταμένα πάνω στο πρόσωπό σου, μέχρι να μπορέσει η εφαρμογή να σε σκανάρει και να εμφανιστούν τα διαθέσιμα εφέ από κάτω:

 

doykissa snapchat 5

 

Μετά, μπορείς να παίξεις όσο θέλεις!

 

doykissa snapchat 8

 

doykissa snapchat 9

 

doykissa snapchat 10

 

doykissa snapchat 11

 

doykissa snapchat 11 2

 

Μπορείς ακόμη και να τραβήξεις βίντεο. Και να δεις ότι τα γλυκά λαγουδάκια δεν είναι όσο αθώα φαίνονται...

 

 

Μα δεν έχει τρομερή πλάκα; Το μόνο που χρειάζεσαι είναι όρεξη και φαντασία! Και, αν σου αρέσουν όσα φτιάχνεις, μπορείς να τα βάλεις στο story σου. Έτσι θα μπορούν να τα βλέπουν όλοι σου οι φίλοι, όσες φορές θέλουν, για 24 ώρες.

 

doykissa snapchat 13

Για την ιστορία να πούμε ότι ο Evan δικαιώθηκε τελικά, όταν αρνήθηκε την πρόταση των 3 δισ. δολαρίων του facebook πριν από λίγα χρόνια. Πλέον, η αξία του Snapchat εκτιμάται στα 16 δισ. δολάρια. Wow.

Μήπως να σκεφτούμε καμιά ιδέα για κάποιο καινούργιο application παιδιά; ;-)

 

doykissa snapchat 14

 

Περιμένω τα σχόλιά σας, αλλά και τις φωτογραφίες σας από το Snapchat, εδώ:

instagram: www.instagram.com/dutchesss_/
twitter: www.twitter.com/dutchesss_
facebook: www.facebook.com/doukissa.nomikou/
snapchat: dutchesss_nom

xxx

Δες ακόμα: 6 apps που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει στο κινητό της