Αν δεν σας αρέσει το κοστούμι φορεμένο σε μια γυναίκα, το θεωρείte πολύ βαρετό ή χωρίς λόγο «καθώς πρέπει», τότε είμαι σίγουρη πως διαβάζοντας αυτό το κείμενο θα αναθεωρήσετε.

Για αρχή θα σας πω πως είναι η τέλεια εναλλακτική λύση όταν δεν θέλετε να βάλετε κάποιο φόρεμα. Μπορείτε να το φορέσετε παντού, σε κάποιο επίσημο κάλεσμα (ακόμη και σε γάμο ή βάφτιση) αλλά και το βράδυ για ποτό (με ροκ διάθεση και ανεβασμένα μανίκια).

Υπάρχουν όμως αρκετά σημεία που πρέπει να προσέξετε:

• Την εφαρμογή. Πρέπει οπωσδήποτε να είναι καλοραμμένο. Σε αντίθετη περίπτωση όχι μόνο είναι ακατάλληλο για τις επίσημες εξόδους, αλλά -κυρίως- δεν αναδεικνύει και δεν κολακεύει τη γυναικεία σιλουέτα.

• Το ύφασμα. Αποφύγετε τα σατέν υφάσματα γιατί θα διαγράφονται τα πάντα! Ακόμη και οι τυχόν μικροατέλειες που μπορεί να μην είχατε προσέξει ποτέ. Επίσης, προτιμήστε υφάσματα που δεν τσαλακώνουν.

• Το χρώμα. Η εύκολη λύση είναι το μαύρο. Ένα μαύρο κοστούμι όμως την Άνοιξη και το Καλοκαίρι μπορεί πράγματι να είναι βαρετό ή αρκετά σοβαρό χωρίς λόγο. Προσωπικά, έχω αδυναμία στο λευκό και το κόκκινο. Μάλιστα το κόκκινο κοστούμι είναι must στο εξωτερικό.

• Τα αξεσουάρ. Όσο λιγότερα και πιο απλά αξεσουάρ φοράτε, τόσο πιο φίνο είναι το αποτέλεσμα. Οι κλασικές μαύρες γόβες ταιριάζουν απόλυτα με το συγκεκριμένο στυλ.

• Το beauty look. Ομοίως, όσο πιο απλά είναι τα μαλλιά και το μακιγιάζ σας, τόσο πιο αριστοκρατικό θα δείχνει.
Extra tip: Μην κάνετε τα μαλλιά σας αλογοουρά θέλοντας να υιοθετήσετε ένα ολοκληρωμένο ανδρόγυνο look. Θα είναι πολύ αυστηρό για την εποχή.

Προσωπικά, μου αρέσει πολύ να φοράω κοστούμια. Δοκιμάστε να φορέσετε κι εσείς! Να είστε σίγουρες πως θα εντυπωσιάσετε τους πάντες με το στυλάτο, κομψό και δυναμικό ντύσιμό σας.

 

Δείτε ακόμα..

Τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνάτε όταν κάνετε ηλιοθεραπεία