Η Κυριακή είναι η καλύτερη μέρα για να πας σε κάποιο μικρό ταβερνάκι -αν είναι και πάνω στη θάλασσα, ακόμη καλύτερα- και να απολαύσεις με την παρέα σου πολλούς και νόστιμους μεζέδες. Πατάτες, καλαμαράκια, μπαρμπουνάκια, κολοκυθάκια, καφεδάκια όλα ΤΗΓΑΝΗΤΑ! Ουπς. Τι γίνεται όμως όταν κάνεις δίαιτα;

Θα σας πω πως, μία φορά στο τόσο, δεν έγινε κάτι να υποκύψουμε στους πειρασμούς. Τι γίνεται όμως τώρα που ο καιρός ευνοεί τις εξορμήσεις μας σε κοντινά ταβερνάκια και πηγαίνουμε όλο και πιο συχνά; Άλλωστε οι μεζέδες είναι καλή επιλογή αφού και μας χορταίνουν και δεν κοστίζουν ακριβά. Παχαίνουν όμως.

Σας έχω, λοιπόν, τις εναλλακτικές λύσεις για υγιεινή διατροφή, ακόμη και στις ταβέρνες. Και δεν εννοώ να παραγγείλετε κανένα μεγάλο ψάρι, που σαφώς θα είναι πιο ακριβό. Μπορείτε όμως για παράδειγμα να πάρετε καλαμάρι ψητό στα κάρβουνα. Είναι νόστιμο, χορταστικό, θρεπτικό και άπαχο (έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη). Επίσης, αντί για τη χωριάτικη σαλάτα, με την πεντανόστιμη αλλά παχυντική φέτα, μπορείτε να πάρετε χόρτα βραστά με λεμόνι. Αντί για καλαμαράκια τηγανητά, πάρτε χταπόδι ψητό και, αντί για πατάτες τηγανητές, ζητήστε να σας τις ψήσουν στο φούρνο. (Το ζητάω γλυκά όταν δεν έχει κόσμο και μου το κάνουν, χεχε).

Το μυστικό μου όταν όλοι γύρω μου τρώνε τις «θερμιδοβόμβες» είναι να μην δοκιμάσω ούτε μια μπουκίτσα. Αν δεν ξέρεις τη γεύση, δεν τη λιγουρεύεσαι. Αν δοκιμάσεις και γευτεί ο ουρανίσκος σου τη νοστιμιά, δεν μπορείς να σταματήσεις και «βασανίζεσαι».

Στο τέλος βέβαια, λέω πάντα «ναι» στο παγωτάκι, στο καρπουζάκι ακόμη και στο γιαούρτι με το γλυκό του κουταλιού! Τι να κάνω, δεν μπορώ να αντισταθώ! Αν εσείς όμως είστε περισσότερο πειθαρχημένοι από μένα, επιλέξτε μόνο το καρπούζι!

Δείτε ακόμα: Τι ακριβώς τρώω πριν και μετά τη γυμναστική

Βρείτε περισσότερες προτάσεις από τη διατροφή μου εδώ.