Αυτό που ίσως δεν ξέρετε είναι πως, σε ολόκληρο τον κόσμο, τα σαλιγκάρια θεωρούνται φανταστικοί, σπάνιοι, εκλεκτοί και πρωτεϊνούχοι μεζέδες. Έχουν ιδιαίτερα χαμηλά λιπαρά και ελάχιστες θερμίδες ενώ παράλληλα πρόκειται για μια εξαιρετικά πλούσια πηγή σιδήρου, ανώτερη και από το κόκκινο κρέας. Μάλιστα σε μερικές χώρες κινδυνεύουν να εξαφανιστούν εντελώς.
Φυσικά και δεν είναι όλα τα σαλιγκάρια βρώσιμα. Στην Ευρώπη, για παράδειγμα, υπάρχουν 400 είδη, από τα οποία μόλις τα 30 είναι βρώσιμα. Υπάρχουν πολλές συνταγές και φυσικά οι πιο παραδοσιακές είναι και οι πιο νόστιμες. Πρέπει απαραιτήτως όμως να τα καθαρίσετε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!
Δοκιμάστε μια μέρα να φτιάξετε χοχλιούς μπουμπουριστούς. Είναι καταπληκτικοί! ;-)
Βρείτε προτάσεις από τη διατροφή μου εδώ.
Δείτε ακόμα...