Ναι, καλά βλέπετε. Είναι σαλιγκάρια. Και ξέρω πως οι μισοί από εσάς θα βιαστείτε να πείτε "μπλιαχ", "ούτε καν", "τι είναι τούτο", "παναγία μου, με τίποτα" κλπ. Είναι αλήθεια πως το συγκεκριμένο πιάτο είτε το λατρεύεις είτε το μισείς. Ακόμη κι αν δεν το έχει δοκιμάσει κάποιος, μπορεί πολύ εύκολα να το απορρίψει γιατί δεν μπορεί να διανοηθεί πως θα βρεθούν στο τραπέζι του μαγειρεμένα σαλιγκάρια για να φαγωθούν. Εμένα μου αρέσουν πολύ, αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Αυτό που ίσως δεν ξέρετε είναι πως, σε ολόκληρο τον κόσμο, τα σαλιγκάρια θεωρούνται φανταστικοί, σπάνιοι, εκλεκτοί και πρωτεϊνούχοι μεζέδες. Έχουν ιδιαίτερα χαμηλά λιπαρά και ελάχιστες θερμίδες ενώ παράλληλα πρόκειται για μια εξαιρετικά πλούσια πηγή σιδήρου, ανώτερη και από το κόκκινο κρέας. Μάλιστα σε μερικές χώρες κινδυνεύουν να εξαφανιστούν εντελώς.

Φυσικά και δεν είναι όλα τα σαλιγκάρια βρώσιμα. Στην Ευρώπη, για παράδειγμα, υπάρχουν 400 είδη, από τα οποία μόλις τα 30 είναι βρώσιμα. Υπάρχουν πολλές συνταγές και φυσικά οι πιο παραδοσιακές είναι και οι πιο νόστιμες. Πρέπει απαραιτήτως όμως να τα καθαρίσετε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!

Δοκιμάστε μια μέρα να φτιάξετε χοχλιούς μπουμπουριστούς. Είναι καταπληκτικοί! ;-)

 

Βρείτε προτάσεις από τη διατροφή μου εδώ.

Δείτε ακόμα...

Η γυμναστική που κάνω όταν δεν έχω χρόνο