Ίσως είμαι από τους ελάχιστους ανθρώπους σε αυτόν τον πλανήτη που δεν τρελαίνονται για τα γλυκά. Ίσως να είμαι και η μοναδική. Μπορώ να αντισταθώ στις πάστες, στις τούρτες, στα προφιτερόλ αλλά όχι στο παγωτό. Αυτό είναι το ευαίσθητο σημείο μου. Και ναι, είναι μείον μου.

 

IMG 3648

 

Όπως και να το κάνουμε όμως, μια ωραία βιτρίνα σε ένα ζαχαροπλαστείο λειτουργεί όπως ακριβώς σε ένα οποιοδήποτε άλλο κατάστημα: Σε προκαλεί να μπεις μέσα!

Και ενώ έχω δει αρκετούς ευφάνταστους τρόπους παρουσίασης γλυκών, αυτή η βιτρίνα στο Άμστερνταμ με ενθουσίασε! Σοκολάτες σε σχήμα γόβας, σοκολατένιες κορνίζες και λαχταριστά «επώνυμα τσαντάκια» είναι απλωμένα δίπλα από πιο κλασικές λιχουδιές, όπως παστάκια και μακαρόν. Πραγματικά σαν παραμύθι!

Υ.Γ. : Τις φωτογραφίες μου τις έστειλε η φίλη μου η Μαρία με την «οδηγία» να πάω οπωσδήποτε στο Άμστερνταμ σύντομα. Είναι ένας από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς στην Ευρώπη και το γεγονός ότι θεωρείται «εναλλακτικός» του στερεί λίγη από τη φήμη που αναλογεί σε μία πόλη με 165 κανάλια και περισσότερες από 1500 γέφυρες (σκεφτείτε μόνο ότι η Βενετία έχει περίπου 400)!

 

Δείτε ακόμα: Οι 10 πιο ρομαντικές πόλεις στην Ευρώπη