Υλικά:
Για τη βάση της τάρτας
400 gr δημητριακά
300 gr κουβερτούρα
Για τη γέμιση
230 g φυστικοβούτυρο
3 μέτρια μπανάνες (300γρ)
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Εκτέλεση:
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε σε ένα μπολ, τα στερεώνουμε σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε με μια μαρίζ από σιλικόνη. Η βάση του μπολ πρέπει να μην ακουμπάει στο νερό που βράζει για να μην καεί η σοκολάτα.
Όταν η σοκολάτα έχει λιώσει εντελώς, προσθέτουμε τα δημητριακά και τα ανακατεύουμε έτσι ώστε να καλυφθούν όλα και παντού με σοκολάτα. Απλώνουμε το μείγμα των δημητριακών σε ένα ταψάκι για τάρτα και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Για τη γέμιση: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα στην έτοιμη βάση τάρτας και την ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
Extra tip: Αν δεν σε ενδιαφέρει να είναι εντελώς vegan η συνταγή, μπορείς να διακοσμήσεις την τάρτα με γλάσο λευκής σοκολάτας.
Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.net/