Με τη νέα χρονιά να παραμονεύει στη γωνία, είναι η κατάλληλη στιγμή να φτιάξεις τη λίστα με τα resolutions του 2017. Και, εκτός από την καριέρα σου ή την προσωπική σου ζωή, ένας τομέας που θα πρέπει να περιλαμβάνεται σε αυτή τη λίστα είναι η υγεία σου.

Εμείς σου προτείνουμε 3 εύκολους και ανώδυνους τρόπους (ναι, για το κάπνισμα θα μιλήσουμε σε άλλο post), για να είσαι πιο υγιής όχι μόνο τη νέα χρονιά, αλλά για πάντα:

1. Μείωσε τη ζάχαρη που καταναλώνεις
Είπαμε «ανώδυνους τρόπους», οπότε δεν σου προτείνουμε να κόψεις μαχαίρι τα γλυκά. Αντ’ αυτού, προσπάθησε να αντικαταστήσεις κάποια από τα τρόφιμα με «κρυμμένη» ζάχαρη που όλοι καθημερινά καταναλώνουμε, με άλλα τρόφιμα εξίσου γευστικά αλλά πιο υγιεινά. Ένα παράδειγμα: Αντί για δημητριακά πρωινού, προτίμησε να προσθέσεις σ το γάλα σου νιφάδες βρώμης, σταφίδες και μέλι.

2. Κοιμήσου καλύτερα
Προσπάθησε να ρυθμίσεις το βιολογικό σου ρολόι και να κοιμάσαι περίπου 8 ώρες κάθε βράδυ (οι ακριβείς ώρες με τις οποίες κάθε οργανισμός ξεκουράζεται ικανοποιητικά διαφέρουν, οπότε βρες τον δικό σου «χρυσό» αριθμό). Θυμήσου τα tips που θα σε βοηθήσουν να το κάνεις.

3. Ασκήσου
Επειδή και πάλι ο παράγοντας «ανώδυνος» δεν μας επιτρέπει να σου θυμίσουμε ότι πρέπει να γραφτείς στο γυμναστήριο, θα σου προτείνουμε το εξής: Κάθε μέρα, βάλε λίγη παραπάνω άσκηση στη ρουτίνα σου. Κάνε λίγα καθίσματα ή push ups κατά τη διάρκεια του διαφημιστικού break όταν παρακολουθείς τηλεόραση, πάρε ένα σχοινάκι και κάνε 5 λεπτά όταν ξυπνήσεις το πρωί ή έστω πάρκαρε λίγο πιο μακριά το αυτοκίνητο ώστε να περπατήσεις, πάρε τις σκάλες, κάνε μερικά διαλλείματα για διατάσεις όταν είσαι για πολλές ώρες στον υπολογιστή. Θυμήσου ότι ακόμα και το ελάχιστο, αν γίνεται καθημερινά, μετράει.