Το να ζεις υγιεινά δεν σημαίνει να πίνεις καθημερινά χυμό από λαχανίδα. Μπορείς να ξεκινήσεις από πολύ πιο απλά πράγματα, που σίγουρα ξέρεις στη θεωρία αλλά τελικά «ξεχνάς» να εφαρμόσεις στην πράξη.

1. Φάε περισσότερα μη επεξεργασμένα τρόφιμα
Διάλεξε τρόφιμα καθόλου ή ελάχιστα επεξεργασμένα. Για παράδειγμα, αντί για έτοιμα δημητριακά πρωινού (που περιέχουν ζάχαρη και συντηρητικά), διάλεξε νιφάδες βρώμης. Κατανάλωσε πολλά φρούτα και λαχανικά.

2. Ενεργοποίησε το σώμα σου
Δεν χρειάζεται να πας γυμναστήριο. Απλώς προσπάθησε να βάλεις λίγη περισσότερη κίνηση στην καθημερινότητά σου. Για παράδειγμα, σήκω από το γραφείο κάθε μία ώρα και κάνε μερικές διατατικές ασκήσεις, κάνε κάθε βράδυ μια μικρή βόλτα στη γειτονιά σου, ανέβα στο διαμέρισμά σου χρησιμοποιώντας τις σκάλες, αγόρασε ένα σχοινάκι και κάνε 5 λεπτά κάθε πρωί.

3. Πιες λιγότερο αλκοόλ
Περιόρισε την κατανάλωση αλκοόλ σε μια φορά την εβδομάδα. Δεν θα είναι καλύτερο μόνο για το συκώτι σου αλλά και για το πορτοφόλι σου. Αν θέλεις ενδιάμεσα να «σπάσεις» την αποχή, προτίμησε ένα ποτήρι κρασί.

4. Πάρε ταπεράκι στο γραφείο
Είναι σίγουρο ότι θα φας πιο υγιεινά από ό,τι αν αναγκαστείς να παραγγείλεις απ’ έξω ή να πάρεις μια τυρόπιτα από το καφέ της δουλειάς. Αφιέρωσε 1-2 ώρες την Κυριακή για να προετοιμάσεις όσο μπορείς τα γεύματα της εβδομάδας. Για παράδειγμα, εκτός από το γεύμα της Δευτέρας, βράσε λίγη κινόα για να φτιάξεις το πρωί της Τρίτης μια νόστιμη και γρήγορη σαλάτα και ετοίμασε άλλο ένα φαγητό (πχ όσπρια), που μπορείς να βάλεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας στην κατάψυξη.

5. Βρες τον δικό σου τρόπο αποσυμπίεσης
Προσπάθησε να περιορίσεις το άγχος σου - έτσι κι αλλιώς, το ξέρεις ότι δεν θα αλλάξεις τίποτα με αυτό- και αναζήτησε τρόπους που θα σε κάνουν να το καταπολεμήσεις. Για άλλους είναι η άσκηση, για άλλους ο διαλογισμός, για άλλους μια μεγάλη βόλτα με τον σκύλο τους και για άλλους η συμβουλή ενός ειδικού. Βρες τον τρόπο που δουλεύει για εσένα.