Τα βερίκοκα φτιάχνουν μια από τις πιο νόστιμες μαρμελάδες που υπάρχουν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πάρα πολλές γλυκές συνταγές όπως αυτά τα ατομικά cheesecake.

Υλικά:

• 20 μεγάλα κομμάτια βερίκοκα
• 800 γραµ. ζάχαρη
• 1/2 λεμόνι (χυμός)

Εκτέλεση:
• Για τη μαρμελάδα βερίκοκο, τα φρούτα µας πρέπει να είναι ώριμα και χωρίς χτυπήματα.
• Τα πλένουμε πολύ καλά και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
• Τα τοποθετούμε σε μικρό πυρίμαχο σκεύος εναλλάξ µε τη ζάχαρη. Τα καλύπτουμε µε μεμβράνη.
• Τα αφήνουμε στο ψυγείο για µία νύχτα. Στο διάστημα αυτό τα ανακατεύουμε µία µε δύο φορές.
• Την επόμενη μέρα η ζάχαρη πρέπει να έχει λιώσει και να είναι σαν σιρόπι. Αδειάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα µε χοντρή βάση. .
• Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου10. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.4
• Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ακόμα 2 φορές.
• Στο τελευταίο βράσιμο προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε 1΄-2΄.
• Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.

 

Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.net/