Είναι κοινή γνώση ότι οι stars έχουν στη διάθεσή τους ομάδες επαγγελματιών που επιμελούνται μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια τις red carpet εμφανίσεις τους. Όμως τι συμβαίνει με τις απλές, καθημερινές -ωστόσο και πάλι αψεγάδιαστες- selfies τους;

Θα μπορούσαμε να το αναλύσουμε σε καμιά δεκαριά παραγράφους, θα μπορούσαμε να δημοσιεύσουμε αμέτρητες φωτογραφίες από instagram accounts Ελλήνων και ξένων celebrities (βέβαια, θα αρκούσε να ρίξουμε μια ματιά στα δικά μας προφίλ στα social media για να συνειδητοποιήσουμε ότι η εικόνα μας σε αυτά είναι ρετουσαρισμένη - επιλεγμένη και επεξεργασμένη κατά τέτοιο τρόπο που όχι απλά να αναδεικνύει την καλή μας πλευρά, αλλά να αποδεικνύει ότι αυτή είναι και η μόνη πλευρά μας).

Αλλά σήμερα επιλέξαμε να αναδημοσιεύσουμε την άποψη της Alyssa Sutherland.

 

CfBpooZWEAAYCVz

 

Η 33χρονη πρωταγωνίστρια της σειράς «Vikings» συνόδευσε το κολάζ αυτών των δύο φωτογραφιών της με το παρακάτω κείμενο:

«Σήμερα σκέφτηκα να σας μιλήσω για κάτι που ίσως μερικές από εσάς αγνοείτε. Καθημερινά, βομβαρδιζόμαστε με φωτογραφίες τέλειων γυναικών – είτε αυτές είναι celebrities, είτε απλά γνωστές μας στα social media. Αλλά η αλήθεια είναι πως οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι επιλεγμένες πολύ προσεκτικά, έτσι ώστε να δημιουργούν την εικόνα ενός όμορφου προσώπου ή ενός αξιοζήλευτου lifestyle. Είναι, επίσης, μία από τις δεκάδες που λήψεις έχουν τραβηχτεί, μέχρι ο εικονιζόμενος να πετύχει μία καλή, την οποία φυσικά στη συνέχεια θα επεξεργαστεί χρησιμοποιώντας ό,τι φίλτρο υπάρχει και διάφορα άλλα εργαλεία. Όταν δούλευα ως μοντέλο, οι φωτογραφίσεις διαρκούσαν όλη μέρα (με χρήση απίστευτου φωτισμού και με τη βοήθεια μιας ολόκληρης ομάδας επαγγελματιών), μόνο για να επιλεχθούν τελικά 8-10 λήψεις από όλη τη φωτογράφιση. Μπορεί, πραγματικά, να είχαμε τραβήξει εκατοντάδες μόνο για να βρεθεί εκείνη η μία, η οποία στη συνέχεια θα τελειοποιούνταν περνώντας από πολλές ώρες ψηφιακής επεξεργασίας. Έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες, βλέποντας selfies στο facebook και τα υπόλοιπα social media, τείνουν να διακατέχονται από αρνητικά συναισθήματα για το δικό τους σώμα και την εικόνα τους. Σήμερα το πρωί, θα μπορούσα απλά να ποστάρω τη φωτογραφία στα αριστερά (ναι, το παραδέχομαι, είναι η καλύτερη selfie που έχω τραβήξει ποτέ μου), μαζί με ένα εμπνευστικό motto ή ένα ρομαντικό ποίημα που θα έβρισκα στο internet. Και να φαινόμουν ΚΑΙ σέξι ΚΑΙ βαθυστόχαστη. Μετά, θα αντλούσα παράλληλα επιβεβαίωση από τα άπειρα likes και τα κολακευτικά σχόλια. ΑΛΛΑ, η αλήθεια είναι ότι σήμερα ξύπνησα κουρασμένη. Σηκώθηκα από το κρεβάτι με ένα σπυράκι κάτω από τη μύτη μου και μετά πήγα σε ένα μάθημα Pilates από αυτά που υπόσχονται "σφιχτούς γλουτούς και γραμμωμένους κοιλιακούς". Γιατί κι εγώ επηρεάζομαι από τις εικόνες που βλέπω γύρω μου, τέλειων κοριτσιών με τέλεια γυμνασμένες κοιλιές και ολοστρόγγυλα οπίσθια, και όλα αυτά με κάνουν να πιστεύω ότι πρέπει να γυμνάζομαι ακόμα πιο σκληρά, να πίνω περισσότερους χυμούς, να τρώω κινόα, να μην τρώω πίτσα, να πηγαίνω σε περισσότερα πάρτι για να δείχνω κοινωνική, να φοράω λιγότερα ρούχα (όχι, ποτέ δεν κατάφερα να είμαι έστω κοντά στο «airport chic» όταν ταξιδεύω -και μάλλον ποτέ δεν θα το κάνω. Αλήθεια τώρα; Υπάρχουν γυναίκες που φοράνε ΑΥΤΑ τα ρούχα για να κάνουν ένα ταξίδι με αεροπλάνο;), να κάνω διακοπές σε εξωτικά μέρη και, θεέ μου, να κερδίζω περισσότερα βραβεία GRAMMY. A, να μην ξεχάσω να σας πω πως τα φρύδια μου δεν είναι ποτέ "στρωμένα". Ας είμαστε ειλικρινείς, λοιπόν: Όλοι εδώ στο instagram ανεβάζουμε κάθε μέρα τέλειες φωτογραφίες μας, ενώ στην πραγματικότητα καθόμαστε στον καναπέ μας φορώντας τις πυτζάμες μας».

 

Δες ακόμα:

5 πράγματα που πρέπει να κάνεις στην αρχή μιας σχέσης