Ξεκινώντας τη διατροφική επάνοδο μετά τις γιορτές, δεν μπορείς να πας κατευθείαν στα νερόβραστα και τα άγευστα σαλατικά! Χρειάζεται μια μέση οδός!

Φτιάξε λοιπόν ένα πιάτο με πολύ χρώμα, πολλά λαχανικά αλλά και ένταση στις γεύσεις σαν αυτή τη σούπερ υγιεινή detox σαλάτα με baby πατάτες που έχουν ψηθεί σε χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού.

Υλικά:

Για τις πατάτες
• 3 baby πατάτες
• 2 πορτοκάλια (χυμό)
• 1 λεμόνι (χυμό)
• 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
• 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
• αλάτι + πιπέρι
• καυτερή πάπρικα (προαιρετικά)

Για τη σαλάτα
• 3 baby πατάτες βρασμένες
• 1/2 αβοκάντο
• 10 τοματίνια κομμένα σε κυβάκια
• 10 μανιτάρια σαμπινιόν κομμένα σε κυβάκια
• 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
• 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κυβάκια
• 2 αγγουράκια πίκλες κομμένα σε κυβάκια
• 150 γρ. φέτα κομμένη σε κυβάκια
• 1 πιπεριά καυτερή (προαιρετικά)
• 50 γρ. κάσιους
• Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• Μπαλσάμικο
• Αλάτι

Εκτέλεση:

• Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις μαγειρεύουμε για 3-4 ώρες σε slow cooker με το χυμό από τα πορτοκάλια και τα λεμόνια, το μέλι, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Αν δεν έχεις slow cooker μπορείς να τις κάνεις στο φούρνο.
• Σε ένα με μεγάλο μπολ βάζουμε τις πατάτες και αραδειάζουμε τα υπόλοιπα ωμά λαχανικά στο πλάι.
• Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο μπαλσάμικο.

 

Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.gr