Ιδανικό ακόμα και για όταν κάνεις δίαιτα αποτοξίνωσης ή για τις περιόδους νηστείας.
Υλικά:
• 500 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
• 200 γρ. φουντούκια
• 3 κ.σ. έλαιο καρύδας
• 4 κ.σ. σκόνη κακάο, ακατέργαστο
• 3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
• ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
• Ξεκινάμε βάζοντας τους ξηρούς καρπούς στο μπλέντερ. Χτυπάμε για 1 λεπτό, μέχρι να θρυματιστούν τα φουντούκια.
• Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα συστατικά, εκτός από τη ζάχαρη.
• Χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία, μαλακή ζύμη.
• Πλάθουμε τον κορμό σοκολάτας με το μείγμα χρησιμοποιώντας τα χέρια μας.
• Τέλος, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
*Φυλάσσεται στο ψυγείο.
Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.gr