Υλικά:
• 3 κόκκινα μήλα
• 2 κ.σ. βούτυρο καρύδας (ή ό,τι άλλο βούτυρο θες)
• 50 γρ. βρώμη
• 1 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
• Λιώνουμε το βούτυρο καρύδας και το ανακατεύουμε με τη βρώμη.
• Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κομμάτια (κάθε μήλο σε 6 κομμάτια για γρήγορο ψήσιμο).
• Ανακατεύουμε τα μήλα με το μείγμα βρώμη-βούτυρο και το μεταφέρουμε σε ένα αντικολλητικό σκεύος.
• Πασπαλίζουμε προαιρετικά με κανέλα
• Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.
Tip: Αν θες μπορείς να βάλεις λίγα κομμάτια κουβερτούρας (λευκής ή μαύρης) πάνω από τη μηλόπιτα, 5 λεπτά πριν την βγάλεις από το φούρνο για να λιώσει ανάμεσα από τα μήλα! Μπορείς ακόμα να σερβίρεις με λίγη πραλίνα φουντουκιού ή παγωτό βανίλια.
Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.gr