Το πρωινό ξύπνημα είναι κάθε μέρα δύσκολο, αλλά, ειδικά τις Δευτέρες, είναι σχεδόν βάρβαρο. Υπάρχουν όμως κάποιες συνήθειες που υπόσχονται να σε γεμίσουν ενέργεια και να το κάνουν λίγο ευκολότερο.

1. Άνοιξε τα παντζούρια και άφησε να μπει άπλετο φως στο δωμάτιο
Αντί να μένεις στα σκοτεινά, αμέσως μόλις σηκωθείς από το κρεβάτι άνοιξε το δωμάτιο για να μπει φυσικό φως. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο οργανισμός σου να παράγει λιγότερη μελατονίνη, μια ορμόνη που μας κάνει να νυστάζουμε.

2. Πιες νερό
Κατά τη διάρκεια του ύπνου, ο οργανισμός αφυδατώνεται και μελέτες έχουν δείξει ότι η ελαφριά αφυδάτωση μειώνει την ενέργειά μας και επηρεάζει αρνητικά την ικανότητά μας για συγκέντρωση. Αμέσως μόλις ανοίξεις λοιπόν παντζούρια και κουρτίνες, πιες ένα μεγάλο ποτήρι νερό.

3. Φάε ένα υγιεινό πρωινό
Έχεις ήδη ακούσει δεκάδες φορές για τη σημασία του πρωινού, αλλά, για να γεμίσεις ενέργεια, σημαντικό είναι να αποφύγεις τους απλούς υδατάνθρακες και τα «κακά» λιπαρά: Αντιθέτως, ένα πρωινό με βρώμη σαν αυτό που έχει προτείνει στη Δούκισσα Νομικού ο Γιώργος Μουλίνος είναι ον καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις μια απαιτητική μέρα.

4. Κάνε ένα κρύο ντους.
Έχουμε ήδη γράψει για τις ευεργετικές ιδιότητες του κρύου (αλλά και του ζεστού) ντους και μία από αυτές είναι ότι ξυπνά τον μεταβολισμό σου και, συνολικά, τον οργανισμό σου. Εκμεταλλεύσου το.

5. Άκου μουσική
Η μουσική έχει την ιδιότητα να αυξάνει την εγκεφαλική δραστηριότητα αλλά και την παραγωγή της ντοπαμίνης, της ορμόνης που μας φτιάχνει τη διάθεση. Άνοιξε λοιπόν το ραδιόφωνο και... ντύσου χορεύοντας!

 

Δες ακόμα: Οι 10 μαγικοί κανόνες για να βγάζεις καλύτερες φωτογραφίες