Υπάρχουν οι φορές που είσαι κουρασμένη και αυτό φαίνεται. Εμείς, όμως, σήμερα, θα μιλήσουμε για όλες αυτές τις φορές που δεν είσαι κουρασμένη αλλά δείχνεις έτσι, και γι' αυτό ευθύνεται το μακιγιάζ σου.

Αυτά είναι, λοιπόν, τα 6 πιο συχνά λάθη που κάνεις στο μακιγιάζ και δείχνουν την επιδερμίδα σου πιο ταλαιπωρημένη


Λάθος #1. Δεν ενυδατώνεσαι σωστά ή καθόλου

Το ξηρό, αφυδατωμένο δέρμα δεν λειτουργεί ως «σωστός καμβάς» για να απλώσεις το makeup σου, με αποτέλεσμα να δείχνεις κουρασμένη αλλά και πιο γερασμένη

Η λύση: Εκτός, λοιπόν, από το πολύ νερό που θα πρέπει να πίνεις σε καθημερινή βάση, η ενυδατική κρέμα είναι το απαραίτητο και βασικότατο βήμα πριν ξεκινήσεις να βάφεσαι. Διάλεξε αυτή που ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σου και δώσε ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία που παρουσιάζουν ιδιαίτερη ξηροδερμία, όπως γύρω από τη μύτη σου ή στο μέτωπό σου.

 

Λάθος #2. Το παράκανες με το foundation

Μπορεί το foundation να καλύπτει τις ατέλειες, όμως η υπερβολική ποσότητα μπορεί να αποβεί «μοιραία» για τη συνολική σου εικόνα και να σε κάνει να δείχνεις εξαντλημένη.  Σε περίπτωση, λοιπόν, που το παρακάνεις, η επιδερμίδα σου θα δείχνει ανομοιόμορφη και οι λεπτές γραμμές θα είναι πιο εμφανείς στο πρόσωπό σου.

Η λύση: Για να αποφύγεις κάτι τέτοιο, απλά κάνε ένα καλό blending με ένα σφουγγαράκι, πινέλο ή το beautyblender. Με αυτόν τρόπο πετυχαίνεις ένα πιο αψεγάδιαστο αποτέλεσμα!

 

5062bc5f 61c2 4fdc 9115 7ab2bc1e2db9

 

Λάθος #3. Λάθος απόχρωση concealer

Αναμφισβήτητα το φωτεινό βλέμμα κάνει όλο το look να δείχνει πιο ξεκούραστο. Το concealer θεωρείται από τα «μαγικά» καλλυντικά- συμμάχους μας σε αυτόν τον αγώνα. Όμως, και το concealer έχει τα μυστικά του. Η πολύ φωτεινή ή αντίθετα η πολύ σκούρα απόχρωσή του, πολλές φορές μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα και να μας δείχνει πιο κουρασμένες.

Η λύση: Θυμήσου τη συμβουλή που μας είχε δώσει ο makeup expert Ρένος Πολίτης πριν από λίγο καιρό: «To concealer θα πρέπει να είναι στον τόνο του δέρματος ή μισό τόνο πιο σκούρο, για ένα πιο υγιές αποτέλεσμα με φυσική κάλυψη».

 

Λάθος #4. Κάτι ξεχνάς

Μπορεί τα χλωμά πρόσωπα να ήταν και να είναι κατά καιρούς hot makeup trend, όμως η αλήθεια είναι πως το ωχρό στην όψη δέρμα δείχνει πάντοτε πιο κουρασμένο απ’ ό,τι ένα ροδαλό! Γι' αυτό, μην ξεχνάς το ρουζ!

Η λύση: Άπλωσέ το με ένα πινελάκι, ψηλά στα ζυγωματικά, δίνοντας την «ένταση» που θέλεις και πετυχαίνοντας ένα δροσερό, άκρως φυσικό αποτέλεσμα!

rms model

 

Λάθος #5. Ασυμφωνία στα χείλη

Δεν θα πρέπει να ξεχνάς πως ο νούμερο ένα κανόνας σε ό,τι αφορά το μακιγιάζ των χειλιών είναι να ταιριάζει (και να μην υπάρχει γενικότερα μεγάλη χρωματική απόκλιση) στο κραγιόν και το μολύβι χειλιών. Πιο συγκεκριμένα, βεβαιώσου πως το μολύβι χειλιών δεν είναι πιο σκούρο από το κραγιόν σου, μιας και κάτι τέτοιο κάνει το μακιγιάζ σου να δείχνει πιο «βαρύ» και εσένα πιο μεγάλη και κουρασμένη.

Η λύση: Επίλεξε ένα μολύβι κραγιόν κοντά στη φυσική απόχρωση των χειλιών σου και «γέμισε» τα χείλη σου με μία απόχρωση που σου ταιριάζει.

 

Λάθος #6. Το eyeliner ή το μαύρο μολύβι

Μπορεί το μαύρο μολύβι ή το eyeliner να είναι από τα αγαπημένα σου καλλυντικά, όμως το να τονίζεις υπερβολικά τα μάτια σου (πάνω και κάτω κινητό βλέφαρο) μπορεί να κάνει το eye look σου να δείχνει πιο κουρασμένο και φυσικά τα μάτια σου πιο μικρά.

Η λύση: Δοκίμασε το καφέ μολύβι ή eyeliner αντίστοιχα και προσπάθησε να περιορίσεις την ένταση στο πάνω κινητό βλέφαρο. Εναλλακτικά, τόνισε απλά τις εξωτερικές γωνίες.

Δες ακόμη:

Λαμπερά μαλλιά με την πιο θρεπτική DIY μάσκα ομορφιάς!