Έχω ακούσει πολλές φορές φίλους και φίλες μου να λένε «όταν θέλω να αδυνατίσω, απλώς κόβω εντελώς το βραδινό». Και πραγματικά κάθε φορά με εκπλήσσει το ίδιο!

Αφενός αναρωτιέμαι πώς γίνεται να μη φας τίποτα για βράδυ (δηλαδή μόνο εγώ πεινάω σαν λύκος όταν γυρίζω στο σπίτι;) και αφετέρου με προβληματίζει που υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν ότι, για να αδυνατίσουν, πρέπει να παρακάμψουν ολόκληρα γεύματα - χωρίς καν να ασχοληθούν με την ποιότητα των γευμάτων που απομένουν.

Ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους: Για να αδυνατίσουμε, πρέπει να τρώμε! Υγιεινά και σε μικρές σχετικά ποσότητες, αλλά να τρώμε!

Προσωπικά, συνήθως για βραδινό τρώω «κανονικά», απλώς αποφεύγω τη μεγάλη ποσότητα από τρόφιμα με πολλούς υδατάνθρακες, όπως το ψωμί και τα ζυμαρικά. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν μέρες που, είτε επειδή θέλω να φάω κάτι πιο ελαφρύ, είτε επειδή βαριέμαι να μαγειρέψω (και δεν θέλω να παραγγείλω), φτιάχνω κάτι πολύ γρήγορο - και light!

Οι πιο συχνές επιλογές μου είναι αυτές:

1. Σαλάτα με ντοματίνια, αγγούρια και φέτα. Συνήθως, τρώω και δυο μικρά παξιμαδάκια ή μια φέτα ψωμί.

2. Μία μεγάλη τορτίγια (ή δύο μικρές), με κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών, καπνιστή γαλοπούλα και πιπεριές (ή κάποιο άλλο λαχανικό).

3. Δύο αβγά ποσέ (θυμηθείτε πώς μπορείτε να κάνετε τέλεια αβγά ποσέ) με 2 φέτες γαλοπούλα και 1 φέτα ψωμί του τοστ φρυγανισμένη. Το συνοδεύω με λίγο αγγουράκι με μπόλικο ξύδι .

4. Πράσινη σαλάτα με μοτσαρέλα, αβοκάντο, πορτοκάλι και σως με μπαλσάμικο και ελάχιστο ελαιόλαδο.

5. Αυτόν τον σούπερ χορταστικό ντάκο με ασπράδια αβγών!

 

Βρείτε περισσότερες προτάσεις και συνταγές από τη διατροφή μου εδώ.