Στη δουλειά μου είμαι στρατιώτης. Μπορώ να δουλεύω 20 ώρες την ημέρα χωρίς να παραπονιέμαι. Ok, όταν πεινάσω θα γκρινιάξω λίγο, θα τσιμπήσω κάτι στα κρυφά και θα συνεχίσω. Έτσι είναι αυτή η δουλειά, έχει περίεργα ωράρια αλλά δεν με πειράζει καθόλου! Ίσα ίσα, μου αρέσει που κάθε μέρα είναι διαφορετική και απρόβλεπτη.

Οι μόνες στιγμές που κάπως με είχαν δυσκολέψει, κυρίως στο παρελθόν, ήταν αυτές που έπρεπε να κάνω φωτογράφιση με μαγιό. Τα πρώτα χρόνια μάλιστα ήμουν ο πονοκέφαλος των φωτογράφων. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την πρώτη φορά που έπρεπε να φωτογραφηθώ με μαγιό, λόγω της συμμετοχής μου στον Διαγωνισμό Ομορφιάς του ΑΝΤ1, είχα πάθει πανικό. Ντρεπόμουν πάρα πολύ και έτρεμα κυριολεκτικά. Είχα πιάσει τη φωτογράφο από κοντά και τελικά -δεν ξέρω πώς την έπεισα- όλες οι φωτογραφίες ήταν κοντινά πορτραίτα, με αποτέλεσμα να μη φανεί κανένα μαγιό ;-)

Όσο περνούσαν τα χρόνια, περνούσα από διάφορες φάσεις. Αυτές που ένιωθα ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει όλους και εκείνες που ένιωθα ανασφάλεια μην τυχόν και φανεί κάτι που δεν πρέπει ή μην θεωρήσουν κάτι «κακό» για μένα. Όχι, για το σώμα μου δεν ένιωθα ανασφάλεια, γιατί αφενός ήμουν πειθαρχημένη και έτρωγα σωστά πριν από τη φωτογράφιση έτσι ώστε να έχω επίπεδη κοιλιά και αφετέρου ήξερα πως πάντα υπάρχει το... Photoshop! Τα έχουμε ξαναπεί αυτά άλλωστε: τα «τέλεια» πρότυπα, που βλέπετε στα περιοδικά και στην τηλεόραση, τις περισσότερες φορές είναι ψεύτικα.

Τα τελευταία δύο χρόνια, πάντως, που έχουν κυκλοφορήσει τόσες πολλές φωτογραφίες μου από τις καλοκαιρινές μου βουτιές, έχω απενοχοποιήσει εντελώς την ιδέα του μαγιό. Αρκεί να σας πω πως τα πρώτα χρόνια δεν πήγαινα καν για μπάνιο για να μην με φωτογραφήσει κανείς και κυκλοφορήσουν εικόνες μου με μαγιό!!! Το είχα παρακάνει!

Νομίζω ότι πλέον έχω βρει μια ισορροπία. Ξέρω ότι δεν γίνεται να το αποφύγω και απλώς δεν το σκέφτομαι. Είμαι άλλωστε σε μια φάση που νιώθω ωραία με το σώμα μου (και η γυμναστική που κάνω τους τελευταίους μήνες με έχει βοηθήσει πολύ σε αυτό), αλλά η αλήθεια είναι ότι, ακόμα και τις περιόδους που παίρνω 1-2 κιλάκια (γιατί να ξέρετε πως ΟΛΕΣ οι γυναίκες παίρνουν κιλάκια κατά διαστήματα), βρίσκω πάνω μου άλλα θετικά (αισθάνομαι για παράδειγμα πιο θηλυκή και ζουμερή), οπότε νιώθω και πάλι αυτοπεποίθηση. Αυτό πρέπει να κάνετε κι εσείς :)

Καλά μπάνια σας είπα;