Είναι ευτυχία να αγαπάς τη δουλειά σου. Να ξυπνάς το πρωί με όρεξη, να βλέπεις τους συναδέλφους σου και να χαίρεσαι, να μην σκέφτεσαι πότε θα έρθει η στιγμή να γυρίσεις ξανά σπίτι. Να κάνεις αυτό που έχεις επιλέξει, αυτό που σε εκφράζει και σε γεμίζει.

Δυστυχώς, έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές. Τις περισσότερες φορές μάλιστα, νέοι άνθρωποι με πτυχία, δεν βρίσκουν δουλειά πάνω στο αντικείμενο των σπουδών τους και αναγκάζονται να κάνουν κάτι άλλο. Αν βρουν να κάνουν κάτι άλλο βέβαια... Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα που θα αναλύσουμε σε επόμενο κείμενο.

Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει να νιώθουμε ευτυχισμένοι όσοι κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Και στη δική μου περίπτωση η ευτυχία είναι διπλή, αφού κάνω μια δουλειά που μου δίνει την ευκαιρία να συναντώ ανθρώπους που θαυμάζω και εκτιμώ. Ο Δημήτρης Πιατάς, για παράδειγμα, είναι ένας σπουδαίος ηθοποιός, ένας χαρισματικός άνθρωπος. Ήθελα πάντα να τον συναντήσω για να δω αν είναι κι από κοντά τόσο γλυκός όσο φαίνεται. Και είμαι ενθουσιασμένη που είχα την τιμή και τη χαρά, πριν από 2 χρόνια, όχι μόνο να τον συναντήσω, αλλά να παίξω μαζί του σε δύο ταινίες! Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν θα τολμούσα να σκεφτώ κάτι τέτοιο. Όπως επίσης δέχτηκε με χαρά να μου δώσει συνέντευξη, ενώ δίνει σπανιότατα συνεντεύξεις στην τηλεόραση. Και η αλήθεια είναι πως ήταν περισσότερο γλυκός και ευγενικός από κοντά, πάντα χαμογελαστός, ήρεμος, με έξυπνο και γρήγορο χιούμορ, με ωραίες ατάκες και καλά δομημένο λόγο.

Όταν τον πρωτογνώρισα, πήγα κοντά και του συστήθηκα. Εκείνος, με ένα τεράστιο χαμόγελο, μου είπε πως με ξέρει, κάνοντάς μου πλάκα. Η συνέχεια ήταν απολαυστική!

Είπαμε, αυτά είναι τα τυχερά της δουλειάς. ;-)

 

Δείτε ακόμα

Tο τέλειο «χρυσό» μακιγιάζ: Πώς θα το κάνετε και τι να προσέξετε

Η διατροφή μου: Το ιδανικό φαγητό για να αδυνατίσετε