Μέσω της δουλειάς μου, έχω κλέψει πολλά κόλπα από τους makeup artists, τα οποία μοιράζομαι καθημερινά μαζί σας μέσα από το Dutchesss Daily. Σήμερα όμως συγκέντρωσα τα 5 βασικά πράγματα στα οποία ορκίζομαι σε ό,τι έχει να κάνει με το μακιγιάζ μου!

1. Χρησιμοποιώ primer
Είναι ένα ειδικό προϊόν που λειτουργεί σαν βάση για όλο το υπόλοιπο μακιγιάζ μας. Βοηθά να έχουμε ένα λείο αποτέλεσμα - αλλά και αυτό να έχει διάρκεια. Χρησιμοποίησέ το αντί για την ενυδατική σου κρέμα!

2. Δεν χρησιμοποιώ ποτέ μεγάλη ποσότητα foundation
Στην καθημερινότητά μου, δεν βάζω ποτέ make up. Αλλά, ακόμα κι όταν πρόκειται για μια βραδινή εμφάνιση, στην οποία θέλω η επιδερμίδα μου να δείχνει αψεγάδιαστη, προσέχω πάντα να βάζω ΛΙΓΟ foundation. Το θέμα είναι να καλύψουμε τις όποιες ατέλειες και να κάνουμε τους πάντες να πιστεύουν ότι έχουμε λεία επιδερμίδα - και όχι ταλέντο στο μακιγιάζ!

3. Βάζω πάντα concealer
Το concealer φωτίζει το βλέμμα και καλύπτει τους μαύρους κύκλους. Αλλά, ακόμα κι αν δεν έχεις πρόβλημα με μαύρους κύκλους, αν βάλεις στο πρόσωπό σου foundation, είναι λάθος να παραλείψεις το concealer, γιατί το τελικό αποτέλεσμα θα δείχνει ελλιπές.

4. Δίνω έμφαση στα καλοσχηματισμένα χείλη
Ακόμα κι αν πρόκειται να βάλω ένα nude κραγιόν, ένα μολύβι χειλιών (έναν τόνο πιο σκούρο από τα χείλη μου) θα βοηθήσει να αναδείξω το σχήμα τους και να τα κάνω να δείχνουν πιο γεμάτα και σέξι. Θυμήσου τα tips που μου είχε δώσει η makeup artist Χαρά Παπανικολάου για ένα τέλειο αποτέλεσμα!
Extra tip: Αν έχεις μικρά χείλη, απόφυγε τα σκούρα κραγιόν.

5. Τονίζω τα φρύδια μου
Τα λεπτά, αραιά φρύδια, μας μεγαλώνουν. Αντιθέτως, τα γεμάτα, πλούσια, καλοσχηματισμένα φρύδια είναι το μεγαλύτερο μυστικό για να δείχνουμε μικρότερες. Γι’ αυτό, όταν τα βγάζω, αφαιρώ μόνο τις τριχούλες που είναι πολύ μακριά από τη γραμμή του φρυδιού. Επίσης, όταν κάνω ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ, συχνά χρησιμοποιώ λίγη σκιά για να τα τονίσω (δίνει πιο φυσικό αποτέλεσμα από ό,τι τα μολύβια).