Πρόσφατα, έγραψα για τα 5 λάθη που κάνουμε όταν πλένουμε το πρόσωπό μας και συχνά οδηγούν σε σπυράκια και ερεθισμούς. Δεν το περίμενα ότι θα είχε τόση απήχηση το συγκεκριμένο κείμενο.

Με αφορμή τα μηνύματα που δέχθηκα, λοιπόν, σκέφτηκα να επεκτείνω το συγκεκριμένο post, με άλλα 5 λάθη που κάνουμε εκτός μπάνιου και μπορεί να φταίνε για τα ξαφνικά ανεπιθύμητα σπυράκια στο πρόσωπό μας.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1. Δεν καθαρίζεις το πρόσωπό σου όχι μόνο μετά, αλλά και ΠΡΙΝ τη γυμναστική.
Αν ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των γυναικών που ναι μεν κάνουν ντους αμέσως μετά τη γυμναστική για να καθαρίσουν το δέρμα τους από τον ιδρώτα, αλλά φτάνουν στο γυμναστήριο με το μακιγιάζ που φορούσαν όλη τη μέρα και κάνουν έτσι προπόνηση, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείς. Σκέψου μόνο ότι κατά τη διάρκεια της γυμναστικής ιδρώνεις και πιάνεις το πρόσωπό σου πολλές φορές για να σκουπίσεις τον ιδρώτα. Αν πάνω στο πρόσωπό σου υπάρχει το μακιγιάζ μαζί με όλους τους ρύπους της ημέρας, τότε καταλαβαίνεις ότι όλο αυτό είναι μια πρώτης τάξεως εστία μόλυνσης για το δέρμα σου. Η λύση: Έχε στην τσάντα του γυμναστηρίου ένα σαπουνάκι για το πρόσωπο ή ένα ήπιο μαντηλάκι καθαρισμού και καθάρισε το πρόσωπό σου πριν τη γυμναστική.

2. Δεν πλένεις αρκετά συχνά τα πινέλα του μακιγιάζ σου
Ξέρεις ήδη ότι τα πινέλα μακιγιάζ είναι εστία μικροβίων αλλά βαριέσαι να τα καθαρίζεις. Σταμάτα! Όσο κι αν βαριέσαι, η αλήθεια είναι ότι κάθε δύο περίπου εβδομάδες πρέπει οπωσδήποτε να πλένεις τα πινέλα σου. Θυμήσου εδώ πώς ακριβώς θα το κάνεις. Επίσης, ελπίζω να θυμάσαι ότι δεν μοιραζόμαστε ΠΟΤΕ τα πινέλα μας με κανέναν άλλο, ε;

3. Δεν αλλάζεις συχνά τη μαξιλαροθήκη σου
Να ξέρεις ότι η μαξιλαροθήκη μας πρέπει να αλλάζεται ακόμα πιο συχνά από τα σεντόνια μας, κι αυτό γιατί η επιδερμίδα του προσώπου μας είναι έτσι κι αλλιώς πιο ευαίσθητη από αυτή του υπόλοιπου σώματος. Σκέψου μόνο ότι πολλά βράδια κάνεις ντους πριν ξαπλώσεις αλλά δεν λούζεις τα μαλλιά σου. Και πού ακουμπάνε τα μαλλιά σου, ε; Ναι, το βρήκες!

4. Δεν καθαρίζεις το κινητό σου
Κάπου είχα διαβάσει ότι το κινητό μας είναι από τα πιο βρώμικα αντικείμενα στην καθημερινότητά μας. Και το ακουμπάμε στο πρόσωπό μας άπειρες φορές κάθε μέρα! Ίου. Η λύση: Καθάρισέ το με ένα απολυμαντικό μαντηλάκι ή με λίγο βαμβάκι με οινόπνευμα, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

5. Μην ακουμπάς με βρώμικα χέρια το πρόσωπό σου
Είσαι όλη μέρα στο γραφείο, ακουμπάς το πληκτρολόγιο, το τηλέφωνο και χίλια ακόμα αντικείμενα στα οποία έχουν συγκεντρωθεί εκατομμύρια βακτήρια. Και μετά ακουμπάς το πρόσωπό σου. Αν είχες συνειδητοποιήσει πόσο βρώμικα είναι τα χέρια σου, φυσικά και δεν θα το έκανες! Φρόντισε λοιπόν αφενός να πλένεις τακτικά τα χέρια σου και αφετέρου να μην ακουμπάς τα δάχτυλά σου στο πρόσωπό σου αν αυτά δεν είναι πεντακάθαρα!