Μου αρέσει πολύ να μοιράζομαι μαζί σου μυστικά ομορφιάς που έχω μάθει από επαγγελματίες makeup artists και hair stylists μέσα από τη δουλειά μου.

Σήμερα συγκέντρωσα 3 μικρά κόλπα που συχνά χρησιμοποιούν όταν με χτενίζουν για κάποιο γύρισμα ή φωτογράφιση. Ας μείνουν μεταξύ μας όμως, ε;

1. Για να πετύχεις μια sleek αλογοουρά
Το μυστικό είναι, αφού πιάσεις τα μαλλιά σου, να ψεκάσεις μια λεπτή χτενούλα με λακ και να περάσεις το «στεφάνι» του κεφαλιού σου με τη χτένα. Με αυτόν τον τρόπο, θα δημιουργήσεις αφενός ένα ομοιόμορφο καλοχτενισμένο αποτέλεσμα και αφετέρου θα τιθασεύσεις τις φυτρούλες που πετάνε από δω κι από εκεί!

2. Για να πετύχεις κυματιστά μαλλιά σαν ανάλαφρες vagues
Αφού κάνεις κανονικά τα μαλλιά σου με το ψαλίδι (κάνοντας όλες τις τούφες προς την ίδια φορά!), πάρε τη βούρτσα χτενίσματος, ψέκασέ την κι αυτήν με λακ (το ίδιο περίπου κόλπο με πριν :-p) και χτένισε τα μαλλιά σου. Επανάλαβε το ψέκασμα με τη λακ σε κάθε τούφα που χτενίζεις. ΜΗΝ φοβάσαι ότι θα χαλάσεις τις μπούκλες που τόση ώρα έκανες. Αυτό είναι το νόημα. Να μην δείχνουν σαν να τις έχεις κάνει μόλις με ψαλίδι, αλλά να δημιουργήσεις έναν ανάλαφρο -και σικάτο- κυματισμό.

3. Για να μην χαλάσεις το χτένισμά σου όσο βάφεσαι
Τελείωσες μόλις το χτένισμα και θέλεις να πιάσεις τα μαλλιά σου πίσω για να βαφτείς χωρίς να «σπάσουν»; Πάρε 2 pom pons (από αυτά που χρησιμοποιείς για να ξεβάφεσαι) και χρησιμοποίησέ τα σαν προστατευτικό τοίχωμα ανάμεσα στα μαλλιά σου και στο λαστιχάκι (ένα από την πάνω μεριά και ένα από την κάτω, σαν... σάντουιτς). Εναλλακτικά θυμήσου το κόλπο με χαρτιά και τα τσιμπιδάκια!