Μπορεί να έχεις συνηθίσεις να καλύπτεις τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο κάτω από τα μάτια με το concealer, όμως το «θαυματουργό» αυτό καλλυντικό μπορεί να προσφέρει μία τέλεια κάλυψη και σε άλλα σημεία του προσώπου σου, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες σου.

Φτιάξαμε για σένα έναν οδηγό, εξηγώντας σου τα 8 σημεία στα οποία μπορείς να το χρησιμοποιήσεις αλλά και πώς θα το κάνεις:

 

concealer

 

1α) Στα βλέφαρα
Διώξε τα σημάδια της κούρασης περνώντας μία μικρή ποσότητα από το concealer ταμποναριστά πάνω στα βλέφαρά σου και δείξε πιο φρέσκια από ποτέ! Ταυτόχρονα, απλώνοντας το concealer στο πάνω κινητό βλέφαρο δημιουργείς την ιδανική βάση για να κρατήσεις σταθερή και για μεγάλη διάρκεια τη σκιά των ματιών. Στην ουσία, το concealer λειτουργεί ως primer.


1b) Στο κόκκαλο του φρυδιού
Βάλε λίγο κρεμώδες concealer στο κόκκαλο των φρυδιών σου, προκειμένου να κάνεις το βλέμμα σου πιο φωτεινό με μία κίνηση.


2) Στις εξωτερικές γωνίες των ματιών σου
Μουτζουρώθηκες με το eyeliner ή «έτρεξε» το μολύβι ματιών; Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι, ούτε να ξεκινήσεις τα πάντα από την αρχή. Απλά πέρασε με το πινελάκι του concealer, προκειμένου να «διορθώσεις» τη μουντζούρα σε χρόνο dt. Επίσης, όπως τονίζουν αρκετοί makeup artists, αυτό το tip λειτουργεί ως ένα φυσικό «face lift».


3) Στο μέτωπο
Ακολουθώντας την τεχνική του strobing, βάλε λίγο concealer ανάμεσα στα φρύδια, στο κέντρο του μετώπου σου, για να αναδείξεις καλύτερα το πρόσωπό σου.


4) Ψηλά στα ζυγωματικά
Σε αυτή την περίπτωση, το concealer λειτουργεί ως highlighter, δημιουργώντας μικρές γυαλάδες φυσικής λάμψης.


5) Κόκκαλο της μύτης
Ο πιο εύκολος τρόπος για να «κρύψεις» τους μαύρους πόρους αλλά και τα μικρά στίγματα στη μύτη, χωρίς να χρειάζεται να καλύψεις όλο το πρόσωπό σου με makeup.


6) Γύρω από τη μύτη
Τέλειο tip αν θέλεις να καλύψεις μικρά σημαδάκια ή ατέλειες σε αυτή την περιοχή.


7) Γύρω από τα χείλη
Διόρθωσε/ «Καθάρισε» τυχόν μουτζούρες ή λάθη με το κραγιόν (σε περίπτωση που το κραγιόν βγήκε εκτός περιγράμματος απλώνοντας concealer γύρω από τη γραμμή των χειλιών).


8) Πάνω στα χείλη
Είναι «σωτήριο» tip για να διαρκέσει το κραγιόν όλη μέρα! Όπως το primer λειτουργεί ως βάση για το foundation, το ίδιο σε αυτή την περίπτωση λειτουργεί το concealer για τα χείλη. Επίσης, ενισχύει την ένταση της απόχρωσης του κραγιόν, μιας και αποχρωματίζει τα χείλη.

 

 Δες ακόμη: 3 φυσικές συνταγές που θα εξαφανίσουν τις κοκκινίλες μετά το ξύρισμα