Η λέξη «δίαιτα» δεν μου αρέσει καθόλου. Μου φέρνει στο μυαλό μόνο καταπίεση και πείνα, κάτι που, μακροπρόθεσμα, είναι κάθε άλλο παρά αποτελεσματικό. Και ποιος είναι ο μόνος τρόπος για να μην κάνεις ποτέ δίαιτα; Να γίνουν για εσένα τρόπος ζωής οι σωστές διατροφικές επιλογές!

Πρόσφατα, έγραψα στο Dutchesss Daily για τα 3 μεγαλύτερα διατροφικά μυστικά μου, αλλά και για τους έξυπνους τρόπους μου για να γλιτώνω θερμίδες μέσα στη μέρα. Σήμερα, κάθισα και συγκέντρωσα όλες εκείνες τις συνήθειές μου που με βοηθούν πάρα πολύ να ακολουθώ μια υγιεινή διατροφή.

-Όταν μαγειρεύω κάτι υγιεινό, φτιάχνω μεγαλύτερη ποσότητα, για να φάω και την επόμενη μέρα. Όταν πάλι μαγειρεύω κάτι με περισσότερες θερμίδες, φτιάχνω ακριβώς όσο χρειάζεται για ένα και μόνο γεύμα!

-Δεν τρώω ποτέ μπροστά στην τηλεόραση. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι έτσι, τρώμε περισσότερο. Προτίμησε λοιπόν να κάθεσαι κι εσύ κανονικά στο τραπέζι και αφιέρωσε λίγο χρόνο στο φαγητό σου, αλλά και στο αγόρι σου ή την οικογένειά σου.

-Δεν έχω στο σπίτι τίποτα ανθυγιεινό. Αν έχεις ένα ντουλάπι γεμάτο με πατατάκια, μπισκότα και σοκολάτες, το σίγουρο είναι ότι, σε μια αδύναμη στιγμή, θα υποκύψεις.

-Πάω πάντα στο super market με λίστα και δεν αφήνω τον εαυτό μου να ξεφύγει από αυτή. Επίσης αποφεύγω τον διάδρομο των ψυγείων με τα παγωτά! Extra tip: Ένα πολύ χρήσιμο κόλπο είναι να φροντίζεις να πηγαίνεις στο super market χορτάτος. Αλλιώς, έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να... περάσεις τελικά από τους απαγορευμένους διαδρόμους!

-Μια φορά τον μήνα, αγοράζω, συνήθως από ένα κατάστημα με βιολογικά προϊόντα, ένα νέο υγιεινό τρόφιμο που δεν είχα δοκιμάσει να μαγειρέψω ποτέ. Γκουγκλάρω συνταγές και δοκιμάζω να το εντάξω στη διατροφή μου. Έτσι, και βρίσκω νέα ενδιαφέροντα πιάτα, και αποκτώ μια νέα υγιεινή συνήθεια. Πρόσφατα, είχα ανακαλύψει με αυτόν τον τρόπο το acai bowl και, αυτόν τον μήνα, ανακάλυψα την κινόα - σύντομα θα σας πω περισσότερα γι’ αυτό!

-Δεν τρώω ποτέ τίποτα χωρίς σαλάτα. Ακόμα κι όταν φτιάχνω μια μακαρονάδα, θα ετοιμάσω και μια πλούσια σαλάτα για να τη συνοδεύσω. Όλοι οι διαιτολόγοι δίνουν πάντα αυτή τη συμβουλή. Κι αυτό γιατί, έτσι, καταναλώνουμε αποδεδειγμένα λιγότερες θερμίδες.

-Έχω σταματήσει να ζυγίζομαι καθημερινά και «ακούω» το σώμα μου περισσότερο. Και, όταν νιώθω πρησμένη, κάνω αυτά τα 6 πράγματα!