Extra tip: Αν θέλεις να ενισχύσεις την αποτοξίνωση που διενεργεί το σώμα σου 24 ώρες το 24ωρο, κάνε τα εξής:
• Απόφυγε για το επόμενο διάστημα αλκοόλ, ζάχαρη και επεξεργασμένους υδατάνθρακες, που περιέχονται κυρίως σε λευκό ψωμί, κουλούρια, ντόνατς, τσουρέκι και παρόμοια αρτοσκευάσματα.
• Αύξησε τη φυσική σου δραστηριότητα
• Ενυδατώσου
• Ενίσχυσε το ανοσοποιητικό σου σύστημα με αντιοξειδωτικά συστατικά, επιλέγοντας φρούτα και λαχανικά εποχής. Τα φρούτα εποχής για τον Μάιο είναι: το βερίκοκο, οι φράουλες, τα κεράσια, το μήλο, το πορτοκάλι και το ροδάκινο. Από λαχανικά: αγγούρι, αγκινάρα, αρακάς, καρότο, κολοκυθάκι, μανιτάρια, μαρούλι, τα πράσινα φυλλώδη, ραπανάκι, σπαράγγια, φασολάκια και κουνουπίδι.
Δες το μενού της πρώτης εβδομάδας.
Δες το μενού της δεύτερης εβδομάδας.
Το μενού της τρίτης εβδομάδας:
ΗΜΕΡΑ 15
Πρωινό
1 ποτήρι γάλα 2% & ½ φλ. κουάκερ
Δεκατιανό (Σνακ)
1 πορτοκάλι
Μεσημεριανό
1 μερίδα φακόριζο με 30 γρ. τυρί, 1 φέτα ψωμί ολ. άλεσης
Απογευματινό (Σνακ)
1 γιαούρτι 2%
Βραδινό
Τορτίγια με τυρί, σαλάτα με λαχανικά εποχής
ΗΜΕΡΑ 16
Πρωινό
1 ποτήρι γάλα 2% & ½ φλ. κουάκερ
Δεκατιανό (Σνακ)
2 μικρά πορτοκάλια ή 1 φλ. φρέσκο χυμό
Μεσημεριανό
1 μερίδα μπιφτέκι γαλοπούλα, σαλάτα μπρόκολο
Απογευματινό (Σνακ)
1 μικρή χούφτα αμύγδαλα
Βραδινό
Φρουτοσαλάτα με γιαούρτι 2%, κομματάκια μήλου, κανέλα
ΗΜΕΡΑ 17
Πρωινό
2 αβγά βραστά, ντομάτα, 1 φέτα ψωμί ολ. άλεσης
Δεκατιανό (Σνακ)
2 μικρά μήλα & 1 φλ. πράσινο τσάι
Μεσημεριανό
Τονοσαλάτα με φασόλια κόκκινα ή μαυρομάτικα, καλαμπόκι, ελιές, πιπεριές, κρεμμύδι
Απογευματινό (Σνακ)
1 γιαούρτι 2%
Βραδινό
Σαλάτα με ντομάτα & 90 γρ. μοτσαρέλα
ΗΜΕΡΑ 18
Πρωινό
1 φλ. γάλα με βρώμη ή δημητριακά ολ. άλεσης
Δεκατιανό (Σνακ)
1-2 μικρά αχλάδια
Μεσημεριανό
1 μερίδα φιλέτο κοτόπουλο με ψητά λαχανικά
Απογευματινό (Σνακ)
1 φρούτο εποχής
Βραδινό
1 τοστ με τυρί, αβγό βραστό και ντομάτα, 4 μανταρίνια
ΗΜΕΡΑ 19
Πρωινό
1 φλ. γάλα με βρώμη
Δεκατιανό (Σνακ)
2 μανταρίνια
Μεσημεριανό
1 μερίδα μακαρόνια al pesto, σαλάτα εποχής
Απογευματινό (Σνακ)
5-6 αμύγδαλα
Βραδινό
Ντάκος κριθαρένιος με τριμμένη ντομάτα, ανθότυρο, κάπαρη και 1 κ.σ. ελαιόλαδο
ΗΜΕΡΑ 20
Πρωινό
1 ποτήρι γάλα 2% & ½ φλ. κουάκερ
Δεκατιανό (Σνακ)
1 μήλο και 1 μανταρίνι
Μεσημεριανό
1 μερίδα φασολάκια, 1 μερίδα τυρί, 1 μικρό παξιμάδι
Απογευματινό (Σνακ)
1 γιαούρτι 2%
Βραδινό
Σαλάτα, μαρούλι, ντομάτα, 90 γρ. τόνο στρ. σε λάδι
ΗΜΕΡΑ 21
Πρωινό
1 ποτήρι γάλα 2% & ½ φλ. κουάκερ
Δεκατιανό (Σνακ)
2 μικρά μήλα
Μεσημεριανό
1 μερίδα ψαρονέφρι, σαλάτα ανάμεικτη εποχής
Απογευματινό (Σνακ)
1 μικρή χούφτα αμύγδαλα
Βραδινό
Φρουτοσαλάτα με γιαούρτι 2%, 4-5 φράουλες
Δες το μενού της τέταρτης εβδομάδας.
Ευχαριστούμε για τη βοήθειά του τον Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Νίκο Καφετζόπουλο
Νίκος Καφετζόπουλος
Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Nutribase Nutrition
213 002 48 54 | 6942 84 24 63 | info@nutribase.gr | www.nutribase.gr | Γρηγορίου Λαμπράκη 19, Γλυφάδα