Αν έχεις κι εσύ το πρόβλημα του πολύ πρωινού ξυπνήματος και συχνά δεν προλαβαίνεις να φτιάξεις κάτι για πρωινό, αυτή η συνταγή με σπόρους chia είναι θρεπτική, ελαφριά και πλούσια σε φυτικές ίνες, ενώ παράλληλα μπορείς να τη φτιάξεις από το προηγούμενο βράδυ, ώστε να μη χρειαστεί να καθυστερήσεις καθόλου το πρωί!

Υλικά:

¼ φλυτζανιού σπόροι chia

¾ φλυτζανιού γάλα σόγιας (ή όποιο γάλα προτιμάς)

1 κουταλιά μέλι

¼ κ.γ. τριμμένο τζίντζερ

¼ κ.γ. τριμμένη κανέλα

Για το σερβίρισμα:

1 κ.σ. σταφίδες ξανθές

1 κ.σ. ψιλοκομμένα καρύδια/αμύγδαλα ή άλλο ξηρό καρπό (ανάλατο)

 

Εκτέλεση:

Ρίξε όλα τα υλικά εκτός από τις σταφίδες και τους ξηρούς καρπούς σε ένα μπολ (ή βαζάκι, όπως στη φωτογραφία) και ανακάτεψε καλά. Βάλ’το στο ψυγείο όλο το βράδυ (ή για τουλάχιστον 6 ώρες – προσπάθησε να ανακατέψεις το μείγμα άλλη μία φορά όσο είναι στο ψυγείο, πχ πριν κοιμηθείς). Το πρωί, απλώς ανακάτεψε ξανά και ρίξε από πάνω τις σταφίδες και τους ξηρούς καρπούς. Το πρωινό σου είναι έτοιμο!

 

Θερμίδες: 310

Φυτικές ίνες: 12,8 γρ. (51% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης)