Υλικά:
¼ φλυτζανιού σπόροι chia
¾ φλυτζανιού γάλα σόγιας (ή όποιο γάλα προτιμάς)
1 κουταλιά μέλι
¼ κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
¼ κ.γ. τριμμένη κανέλα
Για το σερβίρισμα:
1 κ.σ. σταφίδες ξανθές
1 κ.σ. ψιλοκομμένα καρύδια/αμύγδαλα ή άλλο ξηρό καρπό (ανάλατο)
Εκτέλεση:
Ρίξε όλα τα υλικά εκτός από τις σταφίδες και τους ξηρούς καρπούς σε ένα μπολ (ή βαζάκι, όπως στη φωτογραφία) και ανακάτεψε καλά. Βάλ’το στο ψυγείο όλο το βράδυ (ή για τουλάχιστον 6 ώρες – προσπάθησε να ανακατέψεις το μείγμα άλλη μία φορά όσο είναι στο ψυγείο, πχ πριν κοιμηθείς). Το πρωί, απλώς ανακάτεψε ξανά και ρίξε από πάνω τις σταφίδες και τους ξηρούς καρπούς. Το πρωινό σου είναι έτοιμο!
Θερμίδες: 310
Φυτικές ίνες: 12,8 γρ. (51% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης)