Είναι γεγονός πως, όσο καλοκαιριάζει, τόσο λιγότερο make up πρέπει να φοράμε! Πιστέψτε με, δεν είναι ωραίο να φαίνεται ένα παστωμένο δέρμα μέρα μεσημέρι.

Καλά, μεταξύ μας, δεν είναι ωραίο ούτε το βράδυ. Τα έντονα βαμμένα δέρματα φαίνονται θαμπά και κουρασμένα. Αφήστε που, όταν έχει ήλιο και ζέστη, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ιδρώσετε και μαζί να λιώσει/ λασπώσει το μακιγιάζ - και τότε ο κίνδυνος να βγάλετε σπυράκια είναι μεγαλύτερος, αφού μέσα σε όλα δεν «αναπνέει» καθόλου η επιδερμίδα. Ουφ.

Επομένως, η ερώτηση είναι: Τι μακιγιάζ μπορούμε να κάνουμε τις ζεστές μέρες;

Ρώτησα τον μακιγιέρ και καλό μου φίλο Παντελή Τουτουντζή και μας προτείνει το εξής κορίτσια:
«Θα κάνετε strobing, προστατεύοντας συγχρόνως την επιδερμίδα σας. Άλλωστε είναι πια γεγονός ότι το strobing ήρθε για να μείνει! Ένας έξυπνος τρόπος για να το δημιουργήσετε είναι να ενυδατώσετε πολύ καλά την επιδερμίδα σας. Πριν ακόμη προλάβει να απορροφηθεί η ενυδατική κρέμα, καλό θα είναι να βάλετε ταμποναριστά ένα κόμπακτ αντηλιακό σε όλο το πρόσωπο. Στη συνέχεια, προσθέστε μια γήινη λάμψη στα σημεία του προσώπου σας που προεξέχουν, στα ζυγωματικά, στη μέση της μύτης και λίγο στο μέτωπο. Με ένα lip balm θα τονίσετε τα χείλη σας και, τέλος, με ένα στεγνό χαρτομάντηλο θα ταμπονάρετε όλο το πρόσωπο για να πάρετε το περίσσιο υλικό. Το αποτέλεσμα θα είναι ένας συνδυασμός λάμψης, ενυδάτωσης και προστασίας».

Ωραία ιδέα ;-)

Βρείτε περισσότερα beauty tips μου εδώ.