Αυτός ο καιρός εμπνέει μόνο για σούπες και χουχουλιάρικα φαγητά! Δοκίμασε κι εσύ λοιπόν αυτή τη συνταγή για βελουτέ μανιταρόσουπα.

Υλικά:
• 2 κρεμμύδια
• 1 πατάτα
• 500 γρ μανιτάρια φρέσκα (διάφορα είδη) κομμένα σε κομμάτια
• 2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
• 1/2 ποτήρι κρασί
• 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο (ή λαχανικών αν νηστεύεις ή είσαι vegetarian)
• 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• Ελαιόλαδο για σοτάρισμα

Εκτέλεση:
• Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο.
• Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε την πατάτα κομμένη σε κυβάκια και τα μανιτάρια.
• Στη συνέχεια, και αφού βγάλουν τα υγρά τους τα μανιτάρια και εξατμιστούν, σβήνουμε με το κρασί.
• Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα τα υλικά μέχρι να μαλακώσουν εντελώς τα κυβάκια πατάτας.
• Με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τα υλικά μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
• Προσθέτουμε την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζουμε για 30 περίπου λεπτά μέχρι να δέσει καλά η σούπα.
• Προαιρετικά, σερβίρουμε με μια κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα και γαρνίρουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και πάπρικα.

Extra tip: Μπορείς, αντί για ελαιόλαδο στο τέλος, να προσθέσεις λίγες σταγόνες από λάδι τρούφας που θα απογειώσουν το αποτέλεσμα ή να παίξεις με 2-3 σταγόνες ταμπάσκο για να την κάνεις πιο πικάντικη!

 

Βρες περισσότερες συνταγές από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη στο coolartisan.net/