Το φθινόπωρο είναι εδώ και, αν ψάχνεις έμπνευση για νέες, εύκολες και υγιεινές συνταγές που θα δώσουν μια cosy νότα στην κουζίνα σου, αυτή η συνταγή που βρήκαμε στο site της Rens Kroes (είναι η αδερφή της Doutzen Kroes) θα σε ενθουσιάσει!

Υλικά
2 γλυκοπατάτες
1 κ.σ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
1 κ.γ. αλάτι χοντρό
1 μικρή χούφτα κόλιανδρο
1 μικρή χούφτα μαϊντανό
½ κρεμμύδι (μικρό)
½ κόκκινη καυτερή πιπεριά
1. κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. ξύσμα από lime

Dressing
60 ml (4 κ.σ.) νερό
60 ml (4 κ.σ.) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
35 gr. ανάλατα κάσιους μουσκεμένα
45 ml (3 κ.σ.) χυμό lime
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
½ κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση
Πλύνε τις γλυκοπατάτες και κόψτες σε λεπτές μακρόστενες φέτες. Μαρινάρισέ τες σε ένα μπολ που έχεις προσθέσει το λάδι και το χοντρό αλάτι. Στη συνέχεια, τοποθέτησέ τες στην καυτή σχάρα (μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ειδικό τηγάνι, την τοστιέρα σου ή το grill του φούρνου) και ψήστες μέχρι να δημιουργηθούν οι χαρακτηριστικές μαύρες γραμμές από τη σχάρα. Εν τω μεταξύ, ψιλόκοψε τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, το κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά.
Άπλωσε τις ψημένες γλυκοπατάτες σε ένα πιάτο, ρίχνοντας από πάνω τους τα ψιλοκομμένα υλικά, το πιπέρι και το ξύσμα lime. Φτιάξε το dressing, αναμειγνύοντας όλα τα υλικά του σε ένα blender και χτυπώντας το για περίπου 1 λεπτό ώστε να πετύχεις ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίξε το dressing πάνω από τις γλυκοπατάτες και απόλαυσέ τες ζεστές!