Βλέποντας παλιές μου φωτογραφίες αντιλαμβάνομαι τη «μανία» που είχα -όπως βέβαια και τα περισσότερα κορίτσια- να μεγαλώσω πριν την ώρα μου. Ήθελα να βάφομαι και μπορεί να μην το έκανα έντονα, αλλά σίγουρα το έκανα... ΛΑΘΟΣ. Τότε δεν το καταλάβαινα, το καταλαβαίνω όμως τώρα. Και γελάω ;-)

Τα πιο συχνά λάθη που έκανα ήταν τα εξής:

 

Μαύρο μολύβι γύρω απο τα μάτια

Ναι, το μαύρο μολύβι προφανώς ταιριάζει κυρίως στα ανοιχτόχρωμα μάτια γιατί τα τονίζει, όμως εάν κάποιος δεν ξέρει να το βάλει σωστά, αντί να πετύχει το πολυπόθητο γατίσιο βλέμμα, το μόνο που θα καταφέρει είναι ουσιαστικά να... μικρύνει τα μάτια!

Θυμηθείτε τα tips που σας είχα δώσει για το πώς θα πετύχετε ένα διακριτικό γραμμικό μακιγιάζ στα μάτια σας, αλλά και πώς θα κάνετε το look σας ακόμα πιο σέξι (και εύκολο).

 

Κραγιόν

Με το κραγιόν πέρασα δύο φάσεις. Η πρώτη ήταν όταν έβαζα δειλά λίγο χρώμα στα χείλη μου, αλλά έβαζα τόσο λίγο και όχι μέχρι τη γραμμή των χειλιών με αποτέλεσμα να τα μικραίνω. Όταν κατάλαβα ότι τα μικραίνω αντί να τα αναδεικνύω πέρασα στο άλλο άκρο. Ξεπερνούσα πολύ τη γραμμή των χειλιών δημιουργώντας κάτι σαν σάλτσα γύρω απο το στόμα μου. Χαχα!

Θυμηθείτε τα επαγγελματικά μυστικά για να βάλετε σωστά το μολύβι χειλιών και να δείχνουν τα χείλη σας πιο σαρκώδη.

 

Ρουζ

Ομολογώ πως ακόμη με το ρουζ δεν τα πάω πολύ καλά. Όμως το λάθος που έκανα έντονα παλιότερα ήταν ότι το τοποθετούσα πιο χαμηλά από ό,τι έπρεπε, με αποτέλεσμα να δημιουργώ έξτρα γωνίες που το δικό μου πρόσωπο δεν χρειαζόταν, γιατί με έκαναν να φαίνομαι πολύ αδύνατη.

 

Κυρίως, άργησα να καταλάβω πως, όσο είμαστε ακόμη μικρές, δεν χρειαζόμαστε το μακιγιάζ κορίτσια. Ενδεχομένως βλέποντας τα λάθη του παρελθόντος να εκτίμησα -υποσυνείδητα- τη #nomakeup λογική. Το μόνο που σας συμβουλεύω να κάνετε είναι να φροντίζετε η επιδερμίδα σας να είναι καθαρή και υγιής. :)

 

Βρείτε περισσότερα beauty tips μου εδώ.