Σας έχω γράψει πολλές φορές για τη σημασία των σνακ και για το πόσο απαραίτητα είναι στη διατροφή μας, αφού τα συχνά γεύματα ρυθμίζουν τον μεταβολισμό μας και μας κρατούν αδύνατες!

Σας έχω επίσης γκρινιάξει μερικές φορές για τους εξοντωτικούς ρυθμούς της καθημερινότητάς μου και είμαι σίγουρη ότι όλοι έχετε, λίγο πολύ, το ίδιο πρόβλημα. Τι γίνεται, λοιπόν, όταν το πρόγραμμά μας είναι τόσο απαιτητικό που δεν μας αφήνει χρονικά περιθώρια να ετοιμάσουμε ταπεράκια με υγιεινά σνακ για να πάρουμε μαζί μας; Τι κάνουμε εάν είμαστε όλη μέρα σε ένα αμάξι θέλοντας να τα προλάβουμε όλα; Γραφείο, ψώνια, υποχρεώσεις, παιδιά, σχολεία, γυμναστήρια και, μέσα σε όλα αυτά, η φιλότιμη προσπάθειά μας να διατηρηθούμε σε φόρμα, αφού έχουμε ήδη ξεκινήσει τις εξορμήσεις μας στην παραλία!

Δεν τρώμε τίποτα και όταν γυρίζουμε σπίτι τρώμε όλο το ψυγείο ή σταματάμε σε έναν φούρνο ή στο κυλικείο της δουλειάς και τρώμε ότι βρούμε μπροστά μας; #not

 

doukissa nomikou aytokinito

 

Προσωπικά, δεν ακουμπάω ΠΟΤΕ τυρόπιτες και τέτοιες «χαζοθερμιδοβόμβες» (εκτός αν είναι της γιαγιάς μου, οπότε τρώω χωρίς τύψεις!). Τι κάνω λοιπόν; Φροντίζω να έχω μαζί μου τις μπάρες Nature Valley. Ναι, για την ακρίβεια, υπάρχει ένα ολόκληρο κουτί στην τσάντα μου και άλλο ένα ολόκληρο στο κάθισμα του συνοδηγού στο αυτοκίνητό μου! Βλέπετε, η μέρα είναι ατελείωτη κι εγώ αρκετά γενναιόδωρη. Δεν μπορώ να βλέπω τους συνεργάτες μου να τρώνε σαχλαμάρες από την πείνα τους, οπότε στο γραφείο μοιράζω θρεπτικότατες μπάρες. Είναι πεντανόστιμες, αποτελούνται από 50% νιφάδες βρώμης (είναι δηλαδή πηγή όχι μόνο υδατανθράκων, αλλά και πρωτεϊνών) και είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, κάτι που σημαίνει ότι με κρατούν χορτάτη για αρκετή ώρα, μέχρι δηλαδή το επόμενο κυρίως γεύμα μου.

 

FullSizeRender 71 copy 2

 

Από την άλλη, δεν μου αρέσει να τρώω συνέχεια το ίδιο σνακ, οπότε ανάλογα με το τι τραβάει η όρεξη μου, επιλέγω ανάμεσα στις 4 εξής γεύσεις: Μέλι, Σοκολάτα, Μήλο, Cranberry. Εντάξει, δεν θα πω ψέματα. Τις περισσότερες μέρες επιλέγω τη σοκολάτα! Χωρίς τύψεις! Άλλωστε δεν παχαίνει ;-)

Όπως και να έχει, μην ξεχνάτε: Η αφαγία είναι εχθρός της σιλουέτας μας ενώ η σωστή διατροφή χωρίς υπερβολές είναι ο σύμμαχός της!

Υ.Γ.: Βρείτε περισσότερες προτάσεις από τη διατροφή μου εδώ.

Δείτε ακόμα: Γιατί δεν χάνετε βάρος ενώ κάνετε δίαιτα; Ζήτησα τη γνώμη του Διαιτολόγου Γιώργου Μουλίνου