Έχεις μπει σε πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής, είσαι σε πολύ καλό δρόμο, και έρχεται η στιγμή που το αγόρι σου προτείνει να δείτε μια ταινία μαζί, χουχουλιάρικα στον καναπέ, τρώγοντας πίτσες, ποπ κορν και γλυκά. Τι κάνεις; Λες «όχι» σκεπτόμενη τον ιδρώτα που χρειάζεται να χύσεις για να κάψεις τις θερμίδες; Γιατί, μεταξύ μας, το να τα έχεις όλα αυτά μπροστά σου και να μην αγγίξεις τίποτα επειδή είσαι σε διατροφή είναι βασανιστικό και κάπως «ξενέρωτο». Σκέψου όμως και τον σύντροφό σου που το μόνο που θέλει είναι να απολαύσετε την ταινία και τη βραδιά μαζί! Να, λοιπόν, τι πρέπει να κάνεις: Λες φυσικά «ναι» και φτιάχνετε διαφορετικά μενού!

Παρακάτω θα βρεις όλα τα tips και μερικές συνταγές για να το πετύχετε:

 

Πίτσα

Φτιάχνετε μια σούπερ νόστιμη - και άρα παχυντική- για εκείνον και μία light αλλά εξίσου νόστιμη για εσένα. Θυμήσου τη συνταγή μου για την πιο νόστιμη πίτσα με ελάχιστες θερμίδες εδώ.

 

Ποπ κορν/πατατάκια

Η αλήθεια είναι πως, την ώρα που βλέπουμε την ταινία, θέλουμε κάτι να «μασουλάμε«. Στην πραγματικότητα δεν πεινάμε γιατί έχουμε ήδη φάει την πίτσα, οπότε χρειαζόμαστε εναλλακτικά μεζεδάκια. Αγόρασε, λοιπόν, από το σούπερ μάρκετ τα αγαπημένα πατατάκια του συντρόφου σου και φτιάξτε σπιτικά ποπ κορν για εσένα με λίγο λάδι και ελάχιστο αλάτι. Αυτό, βέβαια, να ξέρεις ότι θα αρέσει και σε εκείνον! Διαφορετικά, μπορείς να κόψεις μερικές πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες και να τις βάλεις στο φούρνο μαζί με λίγο αλάτι και ρίγανη. Επίσης, μπορείς να κόψεις λίγα αγγουράκια και καρότα σε λεπτές φέτες μαζί με μπόλικο λεμόνι!

 

Γλυκό

Φτιάξε για εκείνον νόστιμο σουφλέ σοκολάτας (βρες τη συνταγή για υγρά σουφλεδάκια εδώ) και για εσένα ετοίμασε ένα γιαούρτι 2% με μέλι και ξηρούς καρπούς. Ή μια πιατέλα με φρούτα!

 

Όπως βλέπεις, πάντα υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Όχι βέβαια πως θα υπάρξει πρόβλημα εάν μια μέρα ξεφύγεις από το πρόγραμμα. Αν όμως σου αρέσει να μένεις στο σπίτι με τον καλό σου και να βλέπετε μαζί αγαπημένες ταινίες και ξένες σειρές, καλό θα ήταν να αποφύγεις τις πίτσες και τα πατατάκια σε καθημερινή βάση – όχι βέβαια μόνο εσύ, αλλά κι εκείνος!

Φτιάξε, λοιπόν, κάτι από τα παραπάνω και να είσαι σίγουρη πως ο καλός σου θα λιγουρευτεί αυτά που τρως, οπότε θα σωθεί κι εκείνος από τις καθημερινές θερμιδοβόμβες.

 

Βρες περισσότερες προτάσεις από τη διατροφή μου εδώ.

Δες ακόμα: Τι τρώω ακριβώς πριν και μετά τη γυμναστική