Αν αναρωτιέστε τι μπορεί να κρύβει η τσάντα ενός επαγγελματία μακιγιέρ, θα σας πω ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Συνήθως έχουν μαζί τους μια βαλίτσα -ναι μια κανονική, μεγάλη βαλίτσα- η οποία περιέχει όσα μπορείτε, ή και όχι, να φανταστείτε. Από τα βασικά, μέχρι τα πιο εξεζητημένα.

Όταν λέω βασικά, εννοώ make-up, concealer, ρουζ και κραγιόν σε ΟΛΕΣ τις αποχρώσεις. Αυτά τα προϊόντα που βλέπετε στη φωτογραφία είναι μερικά από όσα χρησιμοποίησε η Χαρά Παπανικολάου για τις ανάγκες της τελευταίας μας φωτογράφισης (σας είχα ξαναμιλησει για τη Χαρά, γράφοντας ένα φανταστικό της tip για να δείχνουν πιο σαρκώδη τα χείλη).

Αυτό που γνωρίζουν καλά οι make-up artists είναι πως το πιο σημαντικό κομμάτι στο μακιγιάζ είναι η σωστή βάση. Αυτή είναι και η πιο δύσκολη διαδικασία, γιατί ουσιαστικά με αυτή προετοιμάζουν τον καμβά πάνω στον οποίο θα δημιουργήσουν-ζωγραφίσουν. Αυτό που θέλω να σας αποκαλύψω είναι πως, όταν βλέπετε μια γυναίκα natural βαμμένη σε κάποια φωτογράφιση ή εκπομπή, είναι βαμμένη κανονικότατα - για να μην πω περισσότερο κι από το «κανονικά».

Οπότε, εάν θέλετε να επενδύσετε σε καινούργια προϊόντα, τσεκάρετε πρώτα τα υλικά που έχετε για τη βάση σας. Δηλαδή, δείτε εάν έχετε make-up και concealer σε 2,3 διαφορετικούς τόνους. Αν θέλετε, μπορείτε να πάρετε μια παλέτα που έχει διάφορες αποχρώσεις σε μια συσκευασία. Έτσι θα είστε προετοιμασμένες για την περίοδο που η επιδερμίδα σας θα είναι περισσότερο μαυρισμένη. Παράλληλα, θα χρειαστείτε τις διαφορετικές αποχρώσεις για να κάνετε φωτοσκιάσεις και contouring.

Το ίδιο κάντε με τα ρουζ και τα κραγιόν σας. Διαλέξτε μια παλέτα με τις αποχρώσεις που σας ταιριάζουν και μην διστάσετε να κάνετε μίξεις, έτσι ώστε να βρείτε ακριβώς το χρώμα που σας ταιριάζει κάθε φορά. Σε ό,τι αφορά την πούδρα, μπορείτε να επιλέξετε μια διάφανη, η οποία είναι πιο ελαφριά.

Αυτά είναι όσα χρειάζεστε για μια τέλεια βάση και, για να είμαι ειλικρινής, όταν η βάση είναι άψογη δεν χρειάζεται να βαφτείτε περισσότερο, ειδικά το πρωί. Στο τέλος, εάν θέλετε, μπορείτε να πάρετε ένα σταθεροποιητικό σπρέι με το οποίο θα ψεκάζετε το πρόσωπό σας έτσι ώστε να είστε σίγουρες πως δεν θα χαλάσει με τίποτα το μακιγιάζ σας.

 

Θυμηθείτε ακόμα:

Το ανοιξιάτικο μακιγιάζ που πρέπει να δοκιμάσετε: Όλα τα μυστικά για να το πετύχετε

Τη συνταγή μου για το βραδινό που επιλέγω για επίπεδη κοιλιά