Μα πόσο ωραία είναι που έφτασε επιτέλους ο καιρός να γράφω κάθε μέρα και ένα θεματάκι για την παραλία. #SummerLover #Ksekathara

Χθες τα tips για να καθαρίζουν τέλεια οι πετσέτες παραλίας, προχθές τα παιχνίδια στο νερό, την προηγούμενη μέρα το σούπερ εντυπωσιακό μαγιό που λάτρεψα....  Μαζί με εμένα, κάνει διακοπές και το Dutchesss Daily. Ελπίζω κι εσείς!

Και δεν λέω, ωραία η καλοκαιρινή ανεμελιά, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να προσέχουμε όταν πάμε στην παραλία, γιατί οι κίνδυνοι για την υγεία μας παραμονεύουν ακόμα και στις διακοπές μας.

 

1937481 500265946775743 5603921506295401380 n

 

Να, λοιπόν, όσα προσέχω πάντα:

-Ανανεώνω το αντηλιακό μου συχνά. Κάθε 2 ώρες λένε οι ειδικοί, αλλά αυτό στην περίπτωση που εν τω μεταξύ δεν έχουμε κολυμπήσει, δεν έχουμε ιδρώσει, δεν έχουμε σκουπιστεί... Καταλαβαίνετε ότι αυτό δεν συμβαίνει ποτέ! Οπότε, βάζω αρκετά συχνά αντηλιακό και σε κάθε περίπτωση ξαναβάζω όταν βγαίνω από τη θάλασσα.

-Βάζω αντηλιακό ΚΑΙ στα χείλη μου. Οι περισσότεροι το αμελούμε, αλλά, όπως και το υπόλοιπο πρόσωπο και το σώμα μας, τα χείλη μας θέλουν επίσης αντηλιακή προστασία.

-Δεν ξεχνάω σημεία όπως τα πέλματα και τα αυτιά! Ναι, έχουν καεί τα αυτιά μου στο παρελθόν!!!

-Προστατεύω τα μαλλιά μου από τον ήλιο κάνοντας αυτά που σας είχα γράψει πρόσφατα.

-Πίνω πολύ νερό, ακόμα κι αν δεν διψάω. Το σώμα μας πρέπει να είναι ενυδατωμένο για να μπορέσει να ανταποκριθεί στη ζέστη και στην έκθεση στον ήλιο. Αφήστε που, αν διψάτε, είναι πολύ πιθανό να νομίζετε ότι πεινάτε και να τσιμπολογάτε συνέχεια χωρίς λόγο.

-Δεν κάθομαι ποτέ χωρίς πετσέτα στην άμμο. Μύκητες, βακτήρια και ιοί μπορούν να επιζήσουν στην άμμο και στη συνέχεια να μεταφερθούν σε εμάς.

-Έχω πάντα τη δική μου πετσέτα και δεν την ανταλλάσω με τους φίλους μου. (Ναι, είμαι λιγάκι στρίγγλα σε αυτά τα θέματα)

-Φοράω πάντα γυαλιά ηλίου. Τους (πολύ σοβαρούς) λόγους σας τους είχα περιγράψει αναλυτικά εδώ.

-Φοράω πάντα καπέλο, το οποίο έχω πρώτα βρέξει για να διατηρώ το κεφάλι μου δροσερό. Μια πολύ στυλάτη εναλλακτική είναι το μαντήλι.

-Έχω πάντα μαζί μου δεύτερο (και τρίτο!) μαγιό, και αλλάζω όταν βγαίνω από τη θάλασσα. Η υγρασία σε συνδυασμό με τη ζέστη είναι ό,τι χειρότερο από γυναικολογικής άποψης, κορίτσια! Μην το αμελείτε, λοιπόν, ακόμα κι αν σας φαίνεται κάπως κουραστικό να αλλάζετε μαγιό.

 

Δείτε ακόμα: Τα 5 πράγματα που κάνω στα ατίθασα μαλλιά μου στις διακοπές